SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu ulaşım sorunu üzerine açıklamalarda bulundu.

Çakıroğlu’nun açıklamaları şu şekilde: “Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ulaşım sorununu aşma konusunda birtakım çalışmaları olduğunu biliyorum. Bu çalışmalar anlatıldığı gibi hayata geçerse şehrin sorunları aşılabilir ancak bunlar lafta kalırsa sıkıntılar yine devam eder. İşte o zaman biz de bunları eleştirmeyi sürdürürüz.”

REVİZE EDİLMELİ
“Trabzon’da ulaşım sorunlarının giderilmesi adına köklü değişime gidilmeli. Topyekûn bir planlama ile birlikte gerek yol ağları yeniden gözden geçirilmeli gerekse de dolmuş sistemi orta yol bulunarak revize edilmeli. Bu konuda vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Mesela isteyen istediği yerde dolmuştan artık inmemeli. Bu konu özellikle şehrimizde aşılmalıdır. Bu sıkıntıları aştığımız durumda şehirde ulaşım sorunun da ortadan kalkacağına inanıyorum.”

ÇIKARLAR KORUNMALI
“Trabzon’a yakışır, çağa uygun araçlarla dolmuş sistemi hayata geçmeli. Bu yapılırken de hem dolmuşçu hem de şehrin çıkarları da korunmalı. Yine şehirde trafik ağında sıkıntı doğuran yollar için de geniş çaplı çalışmalar yapılmalı. Yapılacak planlama ile birlikte günü birlik değil de şehre 50-100 yıl boyunca katkı sunacak işler hayata geçmeli. Konunun bütün muhataplarının fikirleri alınarak ulaşım konusunda sorunların aşılması sağlanabilir.”

Editör: Haber Merkezi