SONNOKTA HÜSEYİN TERZİ - Trabzon’un Çukurçayır ve Boztepe mahallelerinde de her geçen gün artan trafik yoğunluğu vatandaşları canından bezdirdi. Trafik yoğunluğu yüzünden ulaşım kangrene döndü. Çukurçayır ve Boztepe’de trafik keşmekeşi yaşanırken vatandaşlar, trafiğin rahatlatılması için Çukurçayır ve Boztepe mahallelerinden Değirmendere’deki Hayali Garajı’na doğru bağlantı yolunun yapılması gerektiğini ve bazı mahallerdeki yolların genişletilmesi gerektiğini söylüyorlar.

DÖNÜŞÜM BAŞLASIN
Değirmendere mevkiinde Erzurum ve sahil yoluna bağlantı kuracak olan ve geçtiğimiz yıllarda Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan 7 km’lik dev viyadük projesi için çalışmaların ağır ilerlemesi de tepkilere neden oluyor. Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarının bir türlü başlamaması viyadük projesinin başlanmasına engel oluyor. Değirmendere’de trafik sıkışıklığı artarken vatandaşlar viyadük projesinin hayata geçirilmesi için Kentsel Dönüşüm çalışmalarının bir an önce başlatılmasını istedi.

NEDEN BAŞLAMIYOR?
Trabzon’un batı tarafında yapılaşmalar daha düzenli olurken şehrin göbeği Değirmendere’de imar çarpıklığı görenleri hayrete düşürüyor. Trabzon’a gelen turistler, Değirmendere’deki çarpık yapılaşmayı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Şehrin merkezi Değirmendere’de Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarının neden başlatılmadığı merak ediliyor. Vatandaşlar, Değirmendere’deki imar çarpıklığından dolayı oluşan görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için hem Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Karayolları’nın çalışmaları başlatmasını istiyor.

Editör: Haber Merkezi