SONNOKTA RÖPORTAJ - Ortahisar İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Halil İbrahim Demirtaş gazetemize konuştu.

Demirtaş şunları dile getirdi: “Siyasete askerden döndükten sonra babamın zorlaması ile birlikte başladım. O zamanki Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Taşan’dı, ben de Gençlik Kolları’na girdim. Bir zaman sonra telefonum çaldı, baktım ki Ahmet Taşan arıyor. Dedi ki, ‘Halil İbrahim yarın akşam toplantıya geliyorsun.’, ‘Hayırdır.’ dedim, ‘Sen yedek yönetimdeydin asıla çıktın bundan sonra toplantılara gelmen gerek.’ dedi. Siyasete o şekilde devam ettim. Takriben iki-üç ay boyunca toplantılarda sadece dinleyici pozisyonunda yer aldım. Hakikaten Gençlik Kolları’nın ocak olduğunu o zamandan hissetmiştim. İlk olarak Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Sonrasında Halkla İlişkiler görevini üstlendim. Ve sonrasındaki 5 yıllık zaman içerisinde Teşkilat Başkanlığı ve Siyasi İşler Başkanlığı görevlerinde bulundum.”

Demirtaş, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

GENÇLERİMİZE VERİLEN ÖNEM
“2009 yılında Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Beyin aday gösterilmesiyle Cumhurbaşkanımızın da gençlerimize vermiş olduğu değerle birlikte, gençlerimizi yedek kulübesinde değil ilk on birde görmek istiyoruz sözünden yola çıkarak Belediye Meclis Üyesi olmak için aday oldum. O dönemde Belediye Meclis Üyeliği’nde 10. sıradan aday gösterildim. Beş yıl Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundum. Bu görev süresinin içerisinde de tamamen o dönemki ismi ile Merkez İlçemize hizmet getirmeye çalıştım. Belediye Meclis Üyeliği görevini ifa ettikten sonra Haydar Revi Bey ile birlikte İl Başkanlığı serüvenimiz başladı. 6 yıldır da İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum.”

TECRÜBEDEN FAYDALANDIK
“Gelmiş olduğumuz noktada da 16 yıldır AK Parti’de siyaset yapmaktayım. Partimin her kademesinde görev almış durumdayım. 2004 yılından 2020 yılına kadar kesintisiz bir şekilde siyasetin içerisindeyim. Bu süreçte birçok il başkanımız, eski ismi ile Merkez İlçe şimdiki ismi ile Ortahisar ilçe başkanlarımız, vekillerimiz ve bakanlarımız ile çalışmalarımız hayat buldu. Onların da tecrübelerinden istifade ederek kendimize de bir yol haritası belirledik esasında. 2023 yılında sandığa gidecek yaklaşık 7 milyon seçmen var. Gençlik Kollarındaki çalışmalarım ile gençlere nasıl ulaşabileceğim konusunda tecrübe sahibiyim. Meclis Üyeliği tecrübem ile yerel yönetime ve mahalle başkanlarımıza katkı vereceğime inanıyorum. İl Başkan Yardımcılığı tecrübem ile de fotoğrafa büyük perspektiften bakma gibi bir tecrübem var. Ortahisar İlçe Başkanlığı ile partime katkı sunabileceğime inanıyorum.”

BU BİR BAYRAK YARIŞI
“Şimdi de Ortahisar İlçe Başkanlığı için yola çıktık. Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini Temel Altunbaş Başkanımız 9 yıl başarılı biçimde yürüttü. Genel Merkezimizin üç dönem kuralından ötürü kendisi artık göreve devam etmeyecek. Bizlerin de Ortahisar İlçe Başkanlığı için niyetimiz vardı ancak bu konuda Genel Merkezin kararını bekledik. Çünkü mevcut bir isim varken aday olmak bize yakışmazdı. Genel merkez kararını verdikten sonra da gerekli istişarelerimizi yapıp adaylığımız ile ilgili bir yol haritası belirledik. Geldiğimiz noktada da Ortahisar İlçe Başkanlığı’na resmen adayım. Başka aday arkadaşlarımız da var. Nihayetinde bu bir bayrak ve hizmet yarışıdır. Burada en önemli unsur Genel Merkezimizin vereceği karardır. Bizler kendi inisiyatifimizle aday olabiliriz ama sonucu belirleyecek olan Genel Merkezimizdir. Adamını bulanların değil de bu davaya katkı sunabilecek, hizmet edebilecek olan kişinin Ortahisar İlçe Başkanı olmasını arzu ederim.”

AYNI TAVRI BEKLERDiM
“İl Başkanlığı için de ismi geçenler var. Onlar da bu teşkilata hizmet etmiş kişiler. Ancak bu arkadaşlarımızdan da gazetelerin kulis köşelerinde isimlerini yazdırmak yerine Ortahisar İlçe Başkanlığı ile ilgili bizim takınmış olduğumuz tavrın aynısını beklerdik. Neticede şuanda bir İl Başkanımız var. İl Başkanı aday değilse biz adayız cümlesini ben çok doğru bulmuyorum. Aday olmak herkesin hakkıdır ama bazı etiklere dikkat etmek gerek.”

SEÇİMLERDEN BAŞARILI ÇIKTIK
“Haydar Revi önderliğinde başarılı bir İl Başkanlığı dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Hem de bizim dönemimizde yaşanmaması gereken ne varsa hepsi yaşandı. 17-25 Aralık yaşandı, Gezi Olayları yaşandı, 15 Temmuz yaşandı, koronavirüs salgını halen daha yaşanıyor. Ve gerçekleştirilen seçimlerden de başarılı çıkan teşkilatız. Haydar Revi Başkanımla birlikte çalışmak bana ciddi bir tecrübe kazandırdı. İtidalin ne anlama geldiğini Haydar Revi Başkanımla yaşayarak öğrendim. Bir problem karşısında o problemin suhuletle nasıl çözüleceğini, bir makine mühendisinin motoru dizayn ederken gösterdiği titizliğin ne olduğunu siyasette de İl Başkanımdan görerek öğrendim. Keza sabır da aynı şekilde. Sözlüğü eline alıp sabır kelimesinin anlamına bakmakla Haydar Başkanımdan uygulamalı olarak görüp öğrenmek çok farklı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Bey ile hem 7 Haziran seçimlerinde hem de 1 Kasım seçimlerinde siyaset üzerine ciddi bir birikimin tecrübesini gördük ve yaşadık. Ciltler dolusu kitap okusam öğrenemeyeceklerimi o zaman zarfında Sayın Bakanımızdan öğrendik.”

BÜYÜKŞEHİR’E TAM DESTEK
“Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu bürokratlıktan gelen bir büyüğümüz. Kendisi de; başlangıçta İl Başkanlığı ile bir uyum problemi yaşadığını ifade etmişti. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, yönetim anlayışı farklı. Bu anlamda sıkıntılar oldu ama aşıldı. Gelmiş olduğumuz noktada Büyükşehir Belediye Başkanımıza sonuna kadar destek veriyoruz.”

VİZYON KATAR
“Büyükşehir Belediyemiz Trabzon’un başlıca sorunlarına el atıyor. Örneğin otogar şehrimize yakışmıyordu bu sıkıntı çözülüyor. İhalesi yapıldı, şimdi yer teslimi yapılacak. Trabzon’a vizyon katacak bir proje. Yeri ile alakalı tartışmalar yaşanıyor ama Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan mühendisler bu konuyu irdelemiştir. Gerekli çalışmalar illaki yapılmıştır. Zaten dere yatağında yaşanabilecek felaketlerin son örneğini Giresun Dereli’de yaşadık, bu konuyu kimse göz ardı edemez. Bütün gerekli tedbirler alınarak yapılacaktır otogar.”

ŞEHRE YAKIŞACAK
“Büyükşehir eli ile Ganita ve Faroz Balıkçı Barınağı arasında da yeni bir yaşam alanı yapılacak. Ganita’da büyüklerimizin hatıraları vardı, orası da hak ettiği değere kavuşacak. Orası Trabzon’un en güzel, denize sıfır noktalarından bir köşe. O bölge de gerekli peyzaj çalışmaları ve ışıklandırmaları yapıldığında şehre yakışır hale gelecektir. Çömlekçi Projesi ve Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi’ni de gerçekten çok beğendim. Bu projeler bittiğinde şehrimize çok yakışacak.”

ZORLUOĞLU BAŞARILI OLACAKTIR
“ Büyükşehir Belediyesi’nin bu şehirde turizm adına da güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Murat Zorluoğlu Trabzon’da başarılı olacak, çünkü vizyonu geniş bir insan. Siyaset kurumunu tanımaya ve öğrenmeye başladı. Artık bürokrat kimliğinden uzaklaşmaya ve siyasetçi kimliği taşımaya başladı. Bu durum Murat Zorluoğlu Başkanıma artık yeni vizyonlar da açtı. Bir özel sektör mantığı ile Belediye’nin meselelerine bakıyor. Keza projelere de özel sektör mantığıyla baktığı için ufak dokunuşlarla şehrin çehresini değiştirmeye başladı. Bunu hayata geçen işlerde görebiliyoruz. Şehre farklı bir dokunuş getirdi.”

TEŞKİLATIN DiLİNDEN ANLIYOR
“Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç Bey de çalışmaları ile zaten şehirde takdir gören bir isim. Geçenlerde kendisini ziyaret ettim. Kendisi ile Ortahisar İlçe Başkan Adayı olarak istişarede bulundum. Bana dedi ki, ‘Halil İbrahim ben seni hala Gençlik Kollarındaymışsın gibi görüyorum.’ Biz Ahmet Başkanla aslında bir anlamda beraber büyüdük. Ahmet Bey İl Başkanıyken ben Gençlik Kolları’nda çalışıyordum. Onunla geçmişten gelen birlikteliğimiz söz konusu. Ahmet Başkanımız, Ortahisar’da güzel işler yapıyor. Sonuçta teşkilatın içerisinden gelen bir insan, teşkilatın da dilinden çok iyi anlıyor.”

KIRGINLIĞIM OLMAZ
“Genel Merkez bana seni İlçe Başkanı yapmıyoruz derse bir kırgınlığım olmaz. Bir yere talip olursunuz, bu olur veya olmaz ama istediği olmadığı zaman başka profil çizen insanlardan değilim. Nihayetinde bugün İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorum, yarın bir bakmışsınız ki düz bir üye olmuşum. Ben siyasete AK Parti’de başladım ve gençlik yıllarımın en güzel anlarını bu partide siyaset yaparak geçirdim. Üstüne basarak söylüyorum; 16 yıldır bu dava için gece gündüz çalışıyorum. An geldi çoluğumuza, çocuğumuza, eşimize zaman ayırmadık partimize vakit ayırdık. Seçimlerde zaman zaman evimize gidemedik. O nedenle bizde bir kırgınlık veya küsme olmaz. Bunun kararını en iyi verecek olan Genel Merkezimizdir. Adamını bulanların değil de bu davaya katkı sunabilecek, hizmet edebilecek olan kişinin başkan olmasını arzu ederim. Verilen karara saygı duyar, verdiğimiz hizmetlere kaldığımız yerden devam ederiz. AK Parti bir partiden öte bir dava hareketidir. Bu davanın bir neferi olarak biliyorum ki, bu dava dünya döndükçe ve insanlık var oldukça devam edecektir. Bu sebeple siyaseti uzun süreli bir hareket olarak görmekteyim. İl Başkanımız Haydar Bey yeni dönemde uygun görürse tabi ki ben de kendisi ile devam ederim. Kendisi çalışma ekibi içerisinde görmek istedikten sonra bizim ona yok deme şansımız olmaz. Zaten 6 yıldır kendisi ile bu anlamda devam ediyoruz.”

ERDOĞAN’IN ADAMIYIM
“Bizler siyasetçiyiz, görev ve sorumluluklarımız var. Gençlik Kolları dönemimizde Faruk Özak Beyle yakinen çalıştık, o dönemde İl Başkanımız Ahmet Metin Genç olsun şimdiki vekillerimiz Adnan Günnar Bey ve Muhammet Balta Bey olsun hepsiyle görev ve sorumluluğumuz çerçevesinde çalıştık. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Bey geldiğinde kendisiyle de görevimiz icabı çalıştık. Kendisi çalışkanlığımızdan yola çıkarak Meclis Üyeliği teklifinde bulundu, ben de severek kabul ettim. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Beyle de seçim dönemlerinde çalıştık ve kendisinden tecrübeler edindik. Görev ve sorumluluğumuz çerçevesinde bu kadar siyasi büyüğümüzle çalışmışken sadece Gümrükçüoğlu’nun adamı diye ilişkilendirilmeye çalışıyoruz. Şunu da söylemek isterim ki hiç bir şekilde bundan rahatsızlık duymuyorum. Orhan Bey sevdiğim ve saygı duyduğum bir büyüğümdür. Ancak ille de birinin adamı alacaksam o da AK Parti’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Editör: Haber Merkezi