Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesinin ihalesinin yapılacağı tarih belli oldu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ihale tarihini açıkladı. Revi, “Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü Erzincan-Trabzon Demiryolu etüd ve uygulama projesinin ihalesinin 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağını bildirdi. Trabzonumuza hayırlı uğurlu olsun. Başta Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK BÜYÜK MÜJDE
Trabzon’un çok uzun yıllardır demiryolunu istediğini hatırlatan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da “Uzun yıllardır demiryolu hayali kuran şehrimiz ve bölgemiz için bu, çok büyük bir müjdedir. Artık demiryolunun yapılıp yapılmayacağı, hangi güzergâhtan geçeceği gibi tartışmalar böylece geride kalmıştır. 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ihalenin ardından hazırlanacak proje kapsamında yapım çalışmalarına başlanılacaktır. Bu dev yatırım şehrimize, bölgemize ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” diye konuştu.

İSMİNE LAYIK HALE GELDİ
Trabzon’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2002 yılından beri aldığı dev yatırımlarla ismine layık hale geldiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor’umuzun yeni stadyumundan dev Kanuni Bulvarına, demiryolundan ikinci devlet üniversitesine, yatırım adasına kadar dev yatırımları şehrimize sunan Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, şehrimizin Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya, bakanlarımıza, milletvekillerimize Trabzon halkı adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

DÜNYA PAZARINA ULAŞACAĞIZ
TSGİAD Basın Sözcüsü Ahmet Ali Koç ise demiryolunun ihale tarihinin belirlenmesinden ötürü heyecan duyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı: Erzincan-Trabzon demiryolu hattının kurulmasıyla birlikte Ortadoğu ve iç bölgeleri Trabzon Limanı üzerinden Karadeniz’e açan bir taşıma hattı oluşturulacak. Bu yatırım iç bölgelerdeki üretimin dünya pazarlarına ulaştırılmasını sağlayacak en kısa yol olacaktır.

YÜKSEK SİNERJİ YARATACAK
Doğu Karadeniz’de kurulmakta olan Türkiye’nin ilk uluslararası Endüstri Bölgesi olan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’nin Trabzon-Erzincan Demiryolu ile uluslararası hatlara bağlanması, İpek Yolu’nda yüksek bir sinerji yaratılacaktır. Bu uluslararası alanda büyük bir lojistik hamledir. Sanayicilerin, ihracatçıların ve şehrin beklentisi bu sinerjiden bir an evvel yararlanabilmektir. Bu doğrultuda ihale tarihinin belirlenmesinde Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Editör: Haber Merkezi