Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın ‘çevreci bina’ diye tanımladığı dereye sıfır mesafede inşa edilen belediye hizmet binası oluşturduğu risk nedeniyle eleştirilere hedef oldu

ŞALPAZARI NE OLACAK?

Araklı’da yaşanan sel felaketinde 8 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gözler dere yataklarında yapılan ev ve kamu binalarına çevrildi. Dere yataklarındaki yapıların yıkılacağı yönündeki açıklamalar dikkatlerin Şalpazarı ilçesindeki yeni hizmet binasında toplanmasına neden oldu. İki dere arasında bulunan eski pazar yerinde yapımı devam eden yeni hizmet binasının akıbetinin ne olacağı ise merak konusu oldu.

140 FORE KAZIKLA YAPILDI

31.12.2018 tarihinde tamamlanması gereken; dere yatağında olması sebebiyle temeline 140 adet fore kazık çakılan belediye hizmet binası %60 oranında tamamlandı. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın ‘çevreci bir bina’ diye tanımladığı ve dere içinde bin 628 metrekare alana inşa edilen binada; kapalı pazar yeri, 250 kişilik konferans salonu, yöresel ürünlerin sergileneceği bir mekan ve teras katında kafeterya olacak.

ARAKLI’DA BİR OKUL DAHA VAR

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın “Binayı yaparken yeşili ve vatandaşlarımızın rahatını ön planda tuttuk” dediği bina eleştirilerin de hedefi oldu. Araklı’daki felaketin yaşandığı bölgenin yakınındaki Çankaya İlkokulu ve Yatılı Bölge Ortaokulu da dere kıyısında olması sebebiyle sorgulanması gereken binalar arasındaki yerini aldı. Şimdi bu binalar hakkında ne karar verileceği merak ediliyor.

Öte yandan DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’nce, “Şalpazarı ilçesinde yaptığımız ve yapmayı planladığımız projeler sayesinde taşkın kontrolü büyük oranda sağlanmış ve sağlanmaya devam edecektir” denildi

Editör: Haber Merkezi