SONNOKTA FATİH SAYGIN - Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Çalköy’de eski belde belediye başkanı Hayri Samasti adına İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yaptırılan gençlik parkının açılışı yapıldı. Ekrem İmamoğlu’nun kurdele kestiği açılışa, CHP İl Başkanı Güzide Uzun, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Düzköy Kaymakamı Mustafa Emre Çelik ve CHP’li ilçe başkanları da katıldı. Açılışta Çalköy’lü kadınların yaptığı, lahana çorbası, turşu kavurması, yoğurt, mısır ekmeği, lahana sarması, patates haşlaması ve daha birçok yöresel yemek katılımcılara ikram edildi.

SAMASTİ İZ BIRAKMIŞ
Hayri Samasti Gençlik Parkı’nın yapımını üstlenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açılışta yöre halkı tarafından büyük ilgi gördü. Halkla tek tek sohbet edip kaynaşan İmamoğlu kemençe eşliğinde de uzun süre horon oynadı. Açılış sonrası yaptığı konuşmada Hayri Samasti’nin Çal’da iz bırakmış bir isim olduğunu kaydeden İmamoğlu, onun büyük emekler verdiği bu beldeye adına bir eser kazandırma noktasında özel çaba sarf eden arkadaşlarımız oldu. Bize vesile oldular. Biz de elimizden geldiğince buranın güzelleşmesine ve şekillenmesine katkı sunduk. Bu güzel beldemizin şekillenmesine yönelik katkılarımız sürecek” dedi.

PLAKET VERİLDİ
Kendisinin de bu toprakların çocuğu olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Trabzon’la bağımı hiç koparmadım. Benim sizinle dostluk köprüsü kurmama vesile olan bu ve bunun gibi hizmetler beni daha zengin kılıyor. Bu köprüyü kurduğunuz için ben de size teşekkür ediyorum. Bu güzel insan rahmetli Hayri Samast’a böyle bir miras bıraktığı için bizi bu insanlarla tanışma fırsatı yarattığı için rahmetle anıyorum ve çok teşekkür ediyorum Ben Düzköy’ün ve beldelerinin bu duruşunu, çağdaşlığını ve özellikle kadınların hayatın içindeki duruşunu hiçbir zaman unutmayacağım” diye konuştu. Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik de verdiği katkılardan dolayı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederek plaket verdi.

Editör: Haber Merkezi