Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Galanima Deresi üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2 yıl önceki ret kararına rağmen inşaatına başlanan HES projesine, bölge halkı tepki gösterdi. Dere kenarında toplanarak tepkilerini dile getiren Düzköy Çevre Ve Yaşam Platformu üyeleri “Doğanın alternatifi yok ama enerjinin alternatifi vardır. Yaşam alanlarımıza dokunmayın“ çağrısında bulundular.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Düzköy Çevre Ve Yaşam Platformu üyeleri, “Çiğdemli, Taş ocağı, Gökçeler ve Düzköy’ü olumsuz etkileyecek olan HES’in başlatıldığını haber aldık. HES demek doğanın yok olması demek. Artık anlayın, doğanın alternatifi yok ama enerjinin alternatifi vardır. Yaşam alanlarımıza dokunmayın. Bir iki kişi kar yapacak diye doğanın katledilmesini katiyen kabul etmiyoruz. HES’lerin her zaman karşısında duracağız, müsaade etmeyeceğiz” açıklamasını yaptılar.

AMAÇ, DOĞANIN PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ
Platformu üyeleri açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’deki HES’lerin toplamının ulusal enerjiye katkısı %3’tür. Burada amaç elektrik değil doğanın peşkeş çekilmesidir. Araklı’da, Çaykara’da, Maçka’da yaşanan felaketler bu ciddiyetsizliğin sonuçlarıdır. Bölgemizde 100’ün üzerinde HES iptal edildi. En son Of’ta yapılması planlanan HES, Of Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından iptal edildi. Buradan yerel yöneticilerimize bu topraklarda doğup büyüyen bu toprakların çocukları olarak ‘’Doğamızı Hep Birlikte Koruyalım Ve Sahip Çıkalım’’ çağrısında bulunuyor ve HES heveslerinden bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi