Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü Hepsiburada’nın, Anadolu şehirlerini gezerek işletmelerin e-ticarete geçişlerini destekliyor. İşletmelerin işlerini e-ticarete taşımaları ve büyümelerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği e-ticaret toplantılarının yeni durağı Trabzon olacak. 24 Temmuz 2018 Salı günü Novotel Hotel’de gerçekleştirilecek “Trabzon E-Ticaret Zirvesi”nde Hepsiburada yöneticilerinin yanı sıra Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ile TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Elmas bilgi ve deneyimlerini Trabzonlularla paylaşacak.

Zirvenin açılış konuşmalarından birini yapacak olan Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Mutlu Erturan, “Türkiye ekonomik büyümesinin üzerinde seyreden ve her sene en az %30 büyüyen e-ticaret pazarında kendi işini kurmak ya da büyütmek, dijitalleşen dünyada kaçınılmaz durumda. Bugün Hepsiburada ayda 23 milyonun üzerinde tekil ziyaretçi alarak ayda 80 milyonun üzerinde ziyaret ediliyor. Türkiye’de internetten alışveriş yapmak isteyenlerin %65’i Google’da arama yaparken %61’i de Hepsiburada’da ürün araması yapıyor. Bu da bizim yalnızca bir online satış kanalı değil, aynı zamanda da müşterilerle etkin iletişim sağlayan güçlü bir pazarlama platformu olduğumuzu açıkça da gösteriyor. Bu gücümüzü istiyoruz ki yerel girişimlerle de paylaşalım, onlarla birlikte çalışmalarımızdan doğacak nice başarı hikâyelerine birlikte imza atalım. Bu vizyonla hayata geçirdiğimiz Hepsiburada E-ticaret Zirveleri ile şehir şehir dolaşıyor ve mevcuttaki 12.000 iş ortağımızın yanında yıl sonuna kadar toplamda 10.000 küçük-orta ölçekli yerel girişime ulaşmayı hedefliyoruz” diyerek tüm Trabzonluları zirveye davet etti. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Suat Hacısalihoğlu ise, “Dünyanın ve ülkemizin dijital dönüşümden geçtiği bu dönemde, e-ticareti Trabzon olarak çok önemsiyor ve ekonomik büyüme için bir fırsat olarak görüyoruz. Buna paralel olarak, Türkiye’nin lider e-ticaret platformu Hepsiburada’nın düzenlediği ‘Hepsiburada E-ticaret Zirvesi’ etkinliğinde konuşmacı olmaktan memnuniyet duyuyor ve tüm işletmelerimizi, işlerini e-ticarete taşıyarak nasıl daha da büyüteceklerinin anlatılacağı zirveye davet ediyorum.’’ dedi

Katılımcılar neler öğrenecek?
Türkiye’de ve dünyada e-ticaretin durumu ve geleceğine ilişkin tartışmaların yapılacağı zirvenin katılımcıları, e-ticarete nasıl başlayabilecekleri, nasıl daha fazla müşteriye ulaşabilecekleri, sosyal medyayı nasıl kullanabilecekleri ya da nasıl etkili reklam verebilecekleri hakkında değerli bilgiler edinme fırsatı yakalayacak. Ayrıca karlılığı artırma, maliyeti düşürme ve toplu satış gibi konulardaki sorularına, sektörün deneyimli isimlerinden cevap alabilecek.  Zirve’de gerçekleştirilecek “Trabzon’dan Tüm Türkiye’ye” panelinde ise Hepsiburada Pazar Yeri’nde satışlarını gerçekleştiren Trabzonlu iş ortakları da deneyimlerini paylaşacak.

Editör: Haber Merkezi