Trabzon’da 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayacak olan Bahçeşehir Koleji inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen ve Teknoloji Lisesini kapsayan Bahçeşehir Koleji Trabzon’da eğitime yön verecek. Bahçeşehir Eğitim Kurumları Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel Trabzon’a gelerek Trabzon’da yapımı devam kolejde incelemelerde bulundu. Fen ve Teknoloji Liselerine önem veren yenilikçi eğitimi, teknolojiyi benimseyen ve ön planda tutan Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel yaptığı açıklamada; “Fen ve Teknoloji Lisesi’ni açmaya karar verdik. Fen Lisesinde olacak öğrencilerimizi Fen ve Teknoloji Lisemize aktarıyoruz” dedi.

GEÇİŞLER RAHAT OLACAK

Yücel, “Anadolu Lisemizden ileriki sınıflarda geçmek isten olursa, yeterli performansı gösterebilirlerse bunlarında geçişi var. Aslında Fen ve Teknolojiye aldığın öğrenci 2. sınıfta ben bu alanda zorlanıyorum dediğinde asansör sisteminin olması lazım. Bizde geçişlerin daha rahat olacağı bir eğitim anlayışı var. Fen ve Teknoloji Lisesi Trabzon’da bu bölge de liseden itibaren öğrencilerin bilim insanı olmasına yönelik lise çağında başlangıç. Türkiye genelinde Fen ve Teknoloji liseleri ile ilgili atılımımız Türkiye’de bilim insanının temellerinin atıldığı yerdir. Burası aynı zaman da STEM Okulu oluyor. Burası çok iyi olacak. Okul gayet güzel oldu” şeklinde konuştu.

STEM EĞİTİMİ VERİYOR

Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü Kurucu Müdürü Aziz Sonkaya yaptığı açıklamada Trabzon’un özel eğitim tarihinin en büyük yatırımı olduğuna vurgu yaparak; “Teknolojiyi 4.0 sıfır sanayi devrimini yaşıyoruz. Artık ucuz iş gücü bitti kalifiye elaman dönemi başladı bu sanayi devrimini Türkiye’nin ıskalamaması lazım. Yazılım ve bilişime duyarlı o dile hazır bir gençlik yetiştirmemiz gerekiyor. Bu da kodlama dersinden geçiyor. Bahçeşehir Kolejleri kodlama dersini Türkiye’de ilk defa uygulayan kolejlerden bir tanesi. Sonkaya “Önümüzde ki yıl Trabzon’da da ilk defa bir kolej olarak hafta da iki saat kodlama ve yazılım dersi vereceğiz. STEM eğitimi ilk defa Türkiye’de Bahçeşehir Kolejleri’nde uygulanıyor. Bizde de 4 tane lider STEM öğretmeni var. Bu 4 Lider STEM öğretmeninin bir tanesi Anadolu Lisesi’nin müdürü bir tanesi de Kolej kısmının müdürü. STEM Eğitimini veren ender okullardan bir tanesi olacağız” ifadelerini kullandı.  

Yücel incelemelerde Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü Kurucu Müdürü Aziz Sonkaya ve STEM Öğretmeni Hakan Öztürk ile görüştü.

Bahçeşehir Eğitim Kurumları Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel Trabzon’da yapılan Bahçeşehir Koleji’nde incelemelerde bulundu.


 

Editör: Haber Merkezi