Ortahisar Bekediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu gerçekleştirildi. Mecliste ekmeğe zam yapıldığı ortaya çıktı. Mecliste söz alan Ortahisar Belediyesi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, ekmeğe zam yapıldığını söyledi. Şahin, “350 gram ekmek 1,5 liraya satılıyor. Geçen vatandaş dedi. Biz de kantara koyduk 300 gram geldi. Demek ki gramaj düşük, fiyat yüksek. Vatandaş bundan bir haber 50 gram veya daha fazla eksik ekmek alıyor. Fiyat aynı ama gramaj düşmüş. Fiyat arttırmamışlar ama gramaj düştü” dedi. 

ODAYA MÜDAHALE EDELİM

Şahin’in sözleri üzerine Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, konuyla ilgili olarak Ortahisar Beleditesi Zabıta Müdürü Ömer Aydın’a söz verdi. Aydın, “10 gün önce Fırıncılar Odası tarafından tarife değişikliği yapıldı. 300 gram ekmek aynı fiyatta satılıyor. Bu fiyat tarifesi Esnaf Odaları Birliğinden geldiBizler denetim yapıyoruz. Denetimlerimizde eksik gramajdan işlem yapıyoruz. Ama bu tarifede ki gramaja müdahale edemiyoruz. Fiyatta indirim yapmadılar ama gramajı düşürdüler” dedi.

ALENEN DUYURULMALI

Başkan Genç ise, TESOB’un tarifeyi kamuoyuna ilan etmesi gerektiğini vurgulayarak “İşin latifesi bir tarafa, odanın bunu resmen bütün kamuoyuna ilan etmesi lazım. Bu örtülü fiili bir zamdır. Bunu aleni bir şekilde duyurması lazım. Bir anlamda zam bu. Bilgimiz olmayabilir ama bunun doğru olanı kamuoyu ile paylaşılması. Bunun biraz daha aleni olanı paylaşılmasıdır” diye konuştu.  Şahin ise, meclise dönerek, “Sayın başkanım ilan edildi diyorlar ama bunu mecliste kaç kişi biliyor?” diye sordu. Meclis üyelerinin hemen hemen hepsinin bu zam hakkında bilgisi olmadığı ortaya çıktı.

Editör: Haber Merkezi