SONNOKTA YADİGAR AYGÜN - Computest Oto Ekspertiz Merkezi, Otomotiv Teknisyeni Yalçın Yılmaz, Türkiye genelinde 180 bayiliği olan Computest Oto Ekspertiz Merkezi’nin Trabzon’da hizmette olduğunu söyledi. Firmanın Trabzon’da tek bayi olduğunu belirten Yılmaz, “Büyük markalara test cihazı veren bir markayla çalışıyoruz. Kullandığımız ürünler Avrupa standartlarında. Avrupa’da bütün araçlara uygulanan testler ülkemizde pek üzerinde durulmasa da yakın gelecekte yasal hale gelecek. Yasalaştığında onaylarımız şimdiden hazır. Kurumumuzda alanında uzman ekiplerle birlikte çalışıyoruz. Kurumuzdaki Boya Usta’mız 30 yıllık tecrübeye sahip” dedi.

OTOTEST NEDEN ÖNEMLİ?
Yılmaz şöyle devam etti: Araçların alım satımından önce müşterinin bir sorun yaşamaması adına bize geliyorlar. Araç sahipleri aracın her şeyini bilemiyor. İlk etapta aracın hatalarını anlayamayabiliyor. Araçta, sorun olduğunda taraflar mahkemelik olabiliyor. Bu tarz sorunların yaşanmaması için testleri yapıyoruz. Araç sahibi testleri yaptırmadığında sorunları göremediğinden, alım-satım yaparken değer kaybı yaşabiliyor. Herhangi bir hasar olduğunda kimse almak hasarlı araç almak, istemiyor.

HANGİ TESTLER UYGULANIYOR?
Kurumumuzda, Cihazlar üzerinde Motor test, Fren test, Süspansiyon test, Yanal kayma test, Makas lift üzerinde araç altı kontrolü, Boya kaporta test, OBD Arıza tespit cihazı ile araç testi, Araç geçmişi tramer sorgulama, Test sürüşü gibi uygulamalarımız var. minitest her araç alınıp satılırken uygulanması gerekiyor bunu yanı sıra opsiyanel olarak kişiye özel testlerimize mevcut. Her kesimi düşünerek, paketlerimizi ekonomik olarak düzenledik. Minitest’ten Premuim teste kadar her test çeşidi kurumumuzda mevcut.

TEST İŞLEMLERİ NASIL UYGULANIYOR?
Aracın mevcut durumu hakkında soruları, teknolojik cihaz ve ekipmanlar ile testlerini yaparak görüntülemekte ve belgelendirmekteyiz. Yeni, en güncel Avrupa standartlarına uygun cihazın üzerinden anlık olarak aldığımız verileri bilgisayara aktarıyoruz. Hesaplamalara göre verileri paylaşıyoruz. 180 tane bayiliğimiz var, Trabzon’da yapılan testleri Türkiye’nin başka bir şehirdeki bayiimizden de alınabiliyor. Üzerinden yıl geçse bile, araçların testleri sistemimizde kayıtlı bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi