Trabzonlu işadamı ve siyasetçi Ferdi Uzun ile Trabzon’un iş, siyaset ve spor gündemini konuştuk. Geçmişte AK Parti’de gençlik kollarında görev yapan Uzun, siyaset ve ticaretteki tecrübeleri ile elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyledi. Görevden hiçbir zaman kaçmadığını ifade eden Uzun, “Ne siyasette ne de ticarette bana verilen görevlerin hiç birinden şu ana kadar kaçmadım. Bundan sonra da kaçmam. Bana nerede görev verilirse seve seve yaparım” dedi. İşte Uzun’un açıklamaları:

ÇITAYI YÜKSELTİYORUZ

Zağnos Teras işletmemizi 2005 yılında açtık. Ticarette geçmişten gelen tecrübelerimiz var. Trabzon zor bir şehir. Hizmet yönünde çok hassas ve titiz davranılması gerekiyor. Her yıl üstüne koyarak çıtamızı yükseltiyoruz. Trabzon’da kendimizi son zamanlarda tanıttık. Nişan kına düğün ve özel programlar olmak üzere yapıyoruz. Trabzon’da iyi bir ivme yakaladık. Dönem dönem kampanyalarımız da oluyor.

GENÇLER CESARETLİ OLUN

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gençlere çok destek veriyor. Biz de bundan feyz alıyoruz. Ben gençlere, cesaretli olmayı, azimlerini kaybetmemeyi, mücadeleci ruhlarını yitirmemeyi tavsiye ediyorum. Bir şeyleri başarmak kolay değil. Bir yerlerden başlamak gerekiyor. Bunun yüzde 50’si cesaret, kalan yüzde 50’si de mücadeledir. Gelecek neslimize bunu söylüyorum. Hayatta inişler çıkışlar olabilir. Ben çocuk yaşta babamı kaybettim. Annem bize büyüklük yaptı. Trabzon’da en alttan başlayarak yukarılara çıktık. Heyecan ve inancı yitirmemek gerekiyor. Allah’a her zaman şükrettik.

NİTELİKLE ELEMAN SIKINTI

Merkezi hükümet ve  yerel belediyeler etkinliklerini ara ara yapıyorlar. Teşvik programları yapılıyor. Sektör olarak nitelikli eleman konusunda sıkıntılarımız var. İŞKUR’dan bu yönde taleplerimiz oluyor. Gençlerimiz azmedip, kendilerini geliştirebilecekleri kurslara önem vererek, sertifika almaları gerekiyor. Bu yönde gerçekten son yıllarda büyük başarı var. Bu açık kapatılmaya çalışılıyor.

ETKİNLİKLER ZAĞNOS’TA YAPILSIN

Zağnos Vadisinde bazı eksikler var. Trabzon’un göbeği burası. Göz önünde bir yer. Belediyemizi de eleştirmiyorum. Mekanımızı da konuma göre geliştiriyoruz. Vizyon kazandırmak için restorasyona gireceğiz. Zağnos Vadisi ve civarı çok hareketli bir alan. Buralar önceden gecekondu mahallesiydi. Devletimiz buraya büyük yatırımlar yaptı. Trabzon’un nefes borusu. Ramazan etkinlikleri sahile alınarak haksızlık yapıldı. Burada yeşil alanlar var. Belediyemizin etkinliklerini artırmasını, buraları ışıklandırmasını talep ediyoruz.

TRABZON KALESİ TURİZME KAZANDIRILMALI

Eskiden bir söylem vardı, ‘Su akar insan bakar’. Trabzon kalesi, Yenicuma, Bahçecik çok güzel bir yüz oluştu. Mahalle kültüründen uzaklaşıyoruz. Yeni şehirler gibi buralar da vizyon kazandı. Trabzon Kalesinin de önemi artıyor. Turizm açısından yeniden bu kale civarının düzenlenip daha işler bir hale gelmesi gerekiyor.

ORHAN BAŞKAN KÖPRÜYÜ KURDU

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon-Ankara arasında ki köprüyü çok iyi kullandı. Proje üzerine çalışan bir belediye başkanımız var. Trabzon’a güzel hizmetleri oldu. Merkezi hükümetten destek alındıktan sonra başarı gelecektir. Trabzon’un yüzü git gide değişiyor. Tanjant Yolu’nun çoğu tamamlandı. 20 yılda yapılmayanlar kısa sürede yapıldı. Bunlar az işler değil.

İTTİFAK BİZİ MEMNUN ETTİ

Cumhur ittifakı adı altında ittifak söz konusu. Muhalefet partileri bunu karıştırıp koalisyon olarak bakıyor. Koalisyon ayrı ittifak ayrı bir kavramdır. Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi ve 2023-2053-2071 hedeflerine baktığımız zaman daha önce harekete girmesi gereken bir konuydu. Bu konu 25 yıl öncede gündeme gelmiştir. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hayata geçirildi. Özellikle son 3 yıldır MHP’nin devlet adamlığı duruşu, başkanlığa olumlu bakması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Ben bunu faydalı buluyorum. 2019 yerel ve başkanlık seçimlerinde daha da ivme kazanarak başarı gelecektir.

USTA’NIN 50. YIL SÖZÜ VARDI…

Trabzonspor’umuz bir sevdamız. Mevcut başkan Muharrem Usta, bir söz vermişti. 50. yılımızda şampiyonluk bekliyorduk. Bir spor kenti olarak Trabzonspor bizim vazgeçilmezimiz. Muharrem Usta başarılı diyemiyoruz. Bugün istediğimiz noktada değiliz. Bir taraftar olarak bu bizi üzüyor. Çok daha başarılı olmak isterdik. Yüklü de borcu var. bu borcun hepsi de Muharrem Usta’nın değildir. Geçmişten gelen borçlar da var. ‘Üstüme düşen borcu öderim, geçmiş başkanlarda borcunu ödesin’ diyor. Borçlar ödensin, ve Trabzonspor’umuza hak eden bir başkan gelsin.  Trabzon’un dinamikleri iyi bir yönetim oluşturarak başarılı olunmalıdır. Birlik ve beraberlik olmalıdır.

Editör: Haber Merkezi