SONNOKTA FATİH SAYGIN - SanatPerest Fabrika bu yaz kapılarını 4 – 12 yaş arası çocuklar için açıyor! 4-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek çocuk kampıyla minikler hem keyifli vakit geçirecekler hem de ilerideki yaşam ve eğitimleri için becerilerini geliştirecekler. Her güne masal ve çocuk yogası ile başlanacak olan kampta, yaratıcı oyunlar ve sanatsal aktiviteler yer alacak. Çocuklar; deneyimli öğretmenler tarafından özenle hazırlanmış atölyelerde sanatın farklı dalları arasında keşfe çıkarken, el becerilerini ve hayal güçlerini geliştirecekler.

3 KAMP 12 GÜN
4-12 yaş arası çocuklar için düzenlenen kampta 15:00 – 16:30 arasında aktiviteler, 16:45 – 17:15 arasında sağlıklı atıştırmalık saati ve serbest zaman - yaratıcı oyun ve 17:15 – 18:30 aktivite saatleri olarak değerlendirilecek. Temmuz ayı boyunca 4 kez düzenlenecek kampta 1. kamp 4-7 Temmuz tarihlerinde 2. kamp 11-14 Temmuz tarihlerinde, 3. Kamp 18-21 Temmuz Tarihlerinde, 4. Kamp 25-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

GELİŞİMLERİNE KATKI
Sanatın her dalında yapılan çalışmaların, özellikle erken çocukluk dönemi olmak üzere her yaştan çocuğun tüm gelişim alanlarını destekleyici nitelikte olduğunu kaydeden SanatPerest Fabrika’nın öğretmenlerinden Gonca Türkday, “Çocuklar doğalarında var olan yaratıcılıkla birer sanatçı gibidir. Sanat, çocukların kendilerini ifade ederken kullandıkları yeni bir dil, iç dünyalarını yansıtma aracıdır” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMİ DESTEKLEYİCİ
Sanat aktiviteleriyle uğraşan çocukların eğitim hayatında gözle görünür oranda daha başarılı olduğunu kaydeden eğitimci Türkday, “Yapılan araştırma sonuçları; müzik, resim, drama, dans, heykel, çizim gibi yaratıcı ifade biçimlerinden herhangi birinde çalışmalar yapan öğrencilerin, uygulanan testler ve sınavlarda daha yüksek puanlar elde ettiğini ortaya koymuştur. Sanat, çocukların daha iyi düşünmelerini sağlarken çocuklarımızı daha iyi insan olmaya yönlendirir. Yani aslında sanat; çocuğunuz için bir hobi ya da eğlenceli vakit geçirme aracından çok daha fazlasıdır” şeklinde konuştu. Yaz kampı için 0538 727 2221 / 0531 813 6193 numaralarında veya sanatperest_fabrika instagram adresinden iletişime geçilebilir.

Editör: Haber Merkezi