SONNOKTA MERYEM AKGÜN - AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Trabzon’da ‘AK Parti Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısını’ gerçekleştirdi. Toplantıya AK Partili ilçe belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri tam kadro katıldı. Toplantıya katılanlar arasında AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Salih Cora’da yer aldı. Ev sahipliğini AK Parti Trabzon İl Başkanlığını yaptığı toplantıda İl Başkanı Haydar Revi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da selamlama konuşması yaptı. Toplantıda değerlendirmede bulunan Erol Kaya’dan satır başları şöyle:

TRABZON VE GÜMÜŞHANE’YE İŞ DÜŞÜYOR
“Türkiye’deki 884 AK Partili Belediye bu şekilde geziliyor. Bir Trabzonlu olarak Trabzon’da olmaktan büyük keyif alıyorum. Trabzon, tarihin ve bu ülkenin önemli şehirlerinden. Hükümetin, yatırım ve projeleri ile Trabzon, 5-10 yıl sonra çok daha farklı noktaya gelecektir. Özellikle hükümetin dev yatırımlarından bizi olan Zigana Tünelinin açılmasıyla Gümüşhane-Trabzon çok hızlanacaktır. Umarım Trabzon ve Gümüşhane Valiliği ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Gümüşhane Belediyesi bugünden yarını planlarlar. Hem şehirlerimizin yatırımları artar hem de doğru yatırımlarla şehirler bütünleşir.”

ERZİNCAN-TRABZON TREN YOLU KONUŞULUYOR
“Hükümetimizin, Rize-Erzurum-Trabzon bağlamında inşa ettiği Ovit Tüneli de  sahille İç Anadolu’daki ulaşımımızda en büyük damarlarımız olacak. Hem Trabzon hem Rize aşağıda bulunan 16 vilayetimizle buluşacak. Ümit ediyorum Hükümetimiz, Erzincan-Trabzon tren yolunu da önümüzdeki yıllarda yatırıma ve planlamaya alır. Böylelikle Karadeniz önemli liman ve aktarma noktalarından biri olacaktır. Hükümetimizin, Trabzon Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin yaptığı çalışmaları gururla takip ettiğimi de belirtmek isterim.”

EKSİĞE, HATAYA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK
“Akyazı Tesislerinde umarım beklenen galibiyetler yaşanır ve Trabzonspor eski günlere döner. Burada belediyelerle ilgili bir çalışma gerçekleştireceğiz. AK Parti, belediyelerde doğmuş bir partidir. 1994’te Sayın Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanı seçilmesiyle şehirlerin tarihi dönüştü. AK Parti’nin oluştuğu belediyeler partinin hem misyonu hem de taşıyıcı motorudur. Biz Anavatan Partisinin belediyelerle doğup belediyelerle kapandığını, SP’nin iktidar başarısını belediyelerin getirdiğini biliyoruz. Bu noktada en ufak bir eksiğe, hataya tahammülümüz yok.”

KAMUOYUNDA BELEDİYE BAŞKANININ REYTİNGİ NE?
“Belediyelerin çalışmalarını mükemmel bir şekilde kendilerini 2019’un Martına taşımaları bizim için önemli. Bu noktada ne yapıyoruz? Belediyelerimizin 2014 seçim vaatlerini, yatırım programlarını takip ediyoruz. Tıkandıkları yerlerde çözüm arayışına gidiyoruz. Bunun dışında önem verdiğimiz bir diğer nokta ilçe teşkilatı ile belediye arasında sorun yaşansın istemeyiz. Belediye ve ilçe teşkilatının iletişiminin sağlıklı olmasını kontrol ediyoruz. Bir diğer önemli noktada halkla ilişkiler. Kamuoyunda belediye başkanımızın reytingi nedir? Bunu takip ediyoruz.”

ANLATILANLARA DEĞİL YAPILANLARA BAKACAĞIZ
“Belediye başkanının başarısı, partinin başarısıdır. Bu minvalde burada genel bir değerlendirme yapacağız. Büyükşehir Belediyemizin sahada yaptıklarını mahallinde göreceğiz. Çünkü bazen reklam bol oluyor, anlatılanlardan ziyade çalışmaları mahallinde görmek istiyoruz. Trabzon programımızı bu şekilde sonlandıracağız. AK Partinin başarısı bu partide görev yapan herkesin hep birlikte çalışması ile oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü var ‘mental yorgunluk’ diye, bu söz teşkilatlarımızın moralini bozmak yerine 2019’a daha da motive etti.”

PARTİYE YÜK OLAN DEĞİL DÜZELTEN LAZIM
“Belediye başkanlarımız şehrine yük olan değil, şehrini taşıyan, partiye yük olan değil, partiyi düzelten kişiler olması noktasında takip ettiğimizin altını çizmek istiyorum. Ülkemizde FETÖ ile mücadelenin ilk başlatıldığı noktaların belediyeler olduğunu da dikkat çekmekle beraber 7 belediye başkanının partiyle olan ilişiği kesildi ve 50’ye yakın kişi de ihraç edildi. Yeni teşkilatlanma sürecimizde bu hassasiyeti taşıdığımızın altını çizmek isterim. Şuana kadar takip ettiğimiz davalarda bir film, tiyatro seyrettik. Yalan konuştuklarını kendileri bile ifade ediyorlar. Hukuk düzeninde hesap vereceklerdir.”

EREN’İ RAHMETLE ANIYORUM
“Bu ülkede ağıtlar yakılmış, Tokat’ın 15’li Türküsü ile bu ülkenin gündeminde yeniden teneffüs ettiren, medarı iftarımız bu şehrin çocuğu Eren Bülbül’ü de rahmetle anıyorum. Bütün şehitlerimize, tarihten bugüne vatan için, din için şahadet etmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi