SONNOKTA SÖNMEZ ÇAK - Ertelenen TÜRSAB Genel Kurulu hakkında konuşan Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme kurulu Başkanı Suat Gürkök, “Genel Kurul seçimlerinin ertelenme nedeni gerekçeleriyle birlikte basına açıklandı. Bu gerekçelerden en önemlisi seçimde kargaşa olabilir endişesiydi. Kararı TÜRSAB genel merkezi aldı. Tüm bunlar yaşandıktan sonra durum Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iletildi. Bakanlık TÜRSAB seçimlerinin ne zaman yapılacağı konusunda üç kişilik heyet atadı. Ancak şu ana kadar bu üç kişi de henüz göreve başlamadı. Bu kişiler geldikten sonra TÜRSAB genel kurulu hangi tarihte yapılacak netlik kazanacak” dedi.

BİZ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ
Başkan Suat Gürkök, “Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu olarak görevimiz genel kurulda üyelerimizle birlikte oyumuzu kullanmaktır. Çalışmamız sadece katılımı artırmaktır. Üyelerimize ‘birliğe sahip çıkın oyunuzu kullanın’ diyoruz. Üyelerimize şu yada bu aday lehine oyunuzu kullanınız diye telkinimiz olamaz. Genel kurulun ertelenmesi turizmi ve teşkilatları olumsuz etkilemez. Biz görevimizi yapıyoruz. Bu süreçte İzmir fuarını gerçekleştirdik. Daha bir çok fuar ve etkinliğe katıldık katılmaya devam edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlıyla uyum halindeyiz” dedi.

ÜYE SAYIMIZ TAM 202 KİŞİ
Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu’nun üye sayısının 202 olduğunu belirten Gürkök, “TÜRSAB genel başkanı kim olursa olsun emrindeyiz. Çünkü kim olursa olsun göreve hizmet için geliyor. Genel kurul sonrası bizim de seçimlerimiz var. O günün şartlarında oturup aday olup olmayacağımızı düşüneceğiz. Genel kurulda TÜRSAB genel başkanlığı seçimlerinde göreve gelecek isimle çalışabilirim genel bir kanaatim oluşursa yeni dönem için göreve talip olurum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi