Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı saran koronavirüs salgını ile ilgili Türkiye tüm önlemlerini aldı. Ancak bu önlemlere rağmen başta İstanbul olmak üzere Trabzon’da da çok daha fazla önlem almalı ve dikkatli olmalıyız. Zira; Trabzon bölgenin merkezi, havalimanı çalışıyor ve gurbetçiler halen geliyor.

ÖNEMLİ BİR KARAR
Trabzon Valiliği tarafından önceki akşam şehre giriş ve çıkışla ilgili olarak önemli bir karar alındı. Her ne şartla olursa olsun şehre giriş ve çıkış yapanlar 14 günlük karantinaya alınacak. Bu caydırıcı ve takdir edilmesi gereken kararın devamını Trabzonlu vatandaşlar getirmeli.

CADDELER KALABALIK
Sağlık Bakanlığı, Valilik ve belediyelerin “Evde Kal” çağrılarına rağmen hafta başından itibaren kentin belirli caddelerinde insan yoğunluğunun yaşanması, Trabzon’da vaka sayısının 70’i aşıp can kaybının da 9’u bulmasına rağmen dikkat çekiyor.

BİR KEZ DAHA ÇAĞRI YAPIYORUZ
Bu durumdan çıkabilmek ve sürece katkı vermek adına Trabzon’da her kesimin sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin önderliğinde Trabzon basını olarak halkımıza bir kez daha çağrı yapıyoruz. Sağlık çalışanlarının, belediye ve güvenlik görevlilerimizin çabası sizin için. Evde kal Trabzon, sağlıklı kal Trabzon!

Editör: Haber Merkezi