Ortahisar Soğuksu İstiklal İlkokulu 3/A Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Emine Ölmez’in öncülüğünde gerçekleştirdikleri “Eğitimin Yıldızları HOPO”  yarışmasında saha ziyaretine kalan “Evrenimizin Mucizesi Minik Kahramanlar” adlı projeleri için tanıtım programı düzenlediler. Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Ortahisar Milli Eğitim Şube Müdürü Emrah Koşar, okul müdürleri bve Trabzon Tarım İl Müdürlüğü personelinin katılımıyla gerçekleşen programa öğrenci velileri ve mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgi gösterildi. Stantları gezerek öğrencilerden proje çalışmaları hakkında bilgi alan Ortahisar Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, bu tür sosyal etkinliklerin eğitim öğretim faaliyetleri içerisindeki önemine değinerek öğrencileri ve destek alan öğretmen ve velileri tebrik etti.



CİDDİ ÇALIŞMA
Programda söz alan Okul Müdürü Yusuf Vehbi Bayraklı, “Proje kapsamında öğrencilerimiz bal arıları ve arıcılık konusunda ciddi çalışmalar yaptılar. Maskelerini giyerek saha ziyaretlerinde bulundular, okul içerisinde kurmuş oldukları stantlarla okul içi ve mahalle sakinlerine yönelik tanıtım yaptılar. Trabzon Tarım İl Müdürlüğü uzman ekiplerinden arıcılık üzerine eğitim alarak adeta birer amatör arıcı oldular. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Emine Ölmez’i, yürekli öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum. Destek olan Tarım İl Müdürlüğü personeline şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.



FARKINDALIK AMAÇLANDI
Proje koordinatör öğretmeni Emine Ölmez ise, “Bu projemiz ile öğrencilerimizin, bal arılarının yapısal özelliklerini, beslenmelerini, barınmalarını, yaşam döngülerini, insanlığa katkı sağlayan ürünlerini, yakından tanımalarını ve öğrencilerimizde farkındalık oluşturmasını amaçladık” dedi.

Editör: Haber Merkezi