SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne engelli çocuğu Nilda Karagüzel’in tedavisi için giden baba Tamer Karagüzel karşılaştığı tabloya isyan etti. Karagüzel, engelli çocuğunun tedavisi öncesi yaşadıklarının sadece kendi ailesinin değil onlarca hasta ve hasta yakının isyanı olduğunu öne sürerek hastane yönetimine eleştiri yağdırdı. Baba Karagüzel yöneticilerden bu sıkıntıya çözüm bulmalarını istedi.

ADETA ŞOK YAŞADIM
Baba Karagüzel, “Kızım %96 fiziksel engelli. Üroloji Servisi’ne randevu aldım ve randevu saati öncesinde hastaneye gittim. Aracımız da engelli plakalı. Doğal olarak engelli otoparkına aracımızı park etmek için yaklaştığımda otopark doluydu. Yan tarafta doktorların araçlarının çekildiği yerdeki boş yere aracımı çekebilir miyim diye görevlilere rica ettim, ‘kesinlikle hayır’ yanıtını aldım. İlk şoku burada yaşadım” dedi.

ÜST YÖNETİM DUYSUN
Karagüzel şöyle devam etti: “Randevuyu kaçırmamak için aracımı yolun üstünde bıraktım ve çocuğumu bindirmek için hasta arabası aramaya koyuldum. Ne yazık ki koca hastanede hasta arabası da bulamadım. Yetkililere sordum, 50 tane hasta arabası olduğunu ama nerede olduklarını bilmedikleri cevabını aldım. Ben de çocuğumu sırtıma alıp doktoruna getirdim. Övündüğümüz Farabi Hastanesi’nin durumu bu. Bu isyanımızı hastane üst yönetimi duysun.”

Karagüzel, hastanedeki lavobolarda tuvalet kağıdı ve peçete dahi olmadığını da belirtti

Editör: Haber Merkezi