Ferrero Fındık Trabzon’da düzenlediği iftar programıyla basın mensuplarıyla buluştu. Ferrero'nun iftar organizasyonunda Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsı Akın açıklamalarda bulundu. Trabzon’un fındık üretimi ve ticareti konusunda iyi bir noktada olduğunu ifade eden Genel Müdür Bamsı Akın, şu ifadeleri kullandı: “Trabzon bir ticaret şehri, bunu da fındık sektöründe görüyoruz. Biz de bu sektörün önemli parçalarından biriyiz. Fındık sektörüne baktığımızda fındık üretiminin yüzde 8-9'u Trabzon'da olurken ticareti ile üretim arasında yüzde 40 civarında, ciddi bir fark bulunmakta.”

İYİ YERLERE GELECEĞİZ
Kaliteli fındık üretimini arttırmak için çeşitli uygulamalar geliştirdiklerini dile getiren Akın, “Fındık özelinde bakarsak verim son yıllarda çok ilerlemiyor bunu arttırmak mümkün. Biz bununla ilgili birçok program düzenliyoruz. Trabzon'un ticaret gibi, fındıkta da çok iyi yerlere geleceğine biz inanıyoruz. 120 Kişilik ekibimiz var bunun 15'i Trabzon'da. Burada model bahçelerimizle neler yapılabileceğini gösteriyoruz. İyi tarım uygulamalarını anlatmaya çalışıyoruz iyi de geri bildirimler alıyoruz. Sosyal projelere de önem veriyoruz” diye konuştu.

SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ
“Fındık sektörü için en önemli gelişim alanlarından birisi sektöre gençlerin katılımının devam etmesi.” Diyen Akın sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu projede gençlere kariyerlerinde fındık tarımının çok iyi bir alternatif olduğunu göstermeye çalıştık. Bizim için değer zincirini mükelleştirmek yolunda her adım çok önemli. Bu da iyi tarım uygulamalarıyla başlar iyi üretimle devam eder. Etik çevre bilinci yüksek iş modeliyle bu iş desteklenir. Bu da sektör için çok önemli. Dolayısıyla Ferrero olarak gıda sektörünü ve son tüketicinin bu konudaki taleplerini bütün değer zincirine yansıması için de öncü olmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi