Mahkeme Başkanına Savunma veren Üsteğmen M. B, 15 Temmuz Hain darbe girişimi sırasında Trabzon Sahil Grup Komutanı Yarbay S. M’ın kendilerine emir verdiğini söyledi.

Üsteğmen M.B., "15 Temmuz'da akşamı 22:30-23:40 saatlerinde gemi komutanım tarafından aranarak güvenlik seviyesinin kırmızıya yükseltildiği ve gemiye intikal etmem gerektiği söylendi. Gemi komutanımla birlikte gemiye intikal ettik. Komutanım H. Z. A' idi. Şu an o da tutukludur. Gemide normal nöbetçi personel vardı. Grup Komutanı da Yarbay S. M'dı. O da şu an tutuklu. S. M. emir verdi. H. Z. A beni aradı. H. Z. A ile gemiye gittik. Dışarıdan gelecek herhangi bir tehlikeye karşı gemimizin güvenliğini sağladık. 23:55 veya 00:05 sularında seyre çıkın emri geldi. Bu emri de S. M. verdi. Herhangi bir sabotaj sıkıntısı olmasın diye yaklaşık 2 saat seyre çıktık. S. M' da 23:00-23:30 sularında gruba geldi diye biliyorum. Grup komutanı evden ayrıldığında biz evdeydik. Biz 24:00 civarında çıktık. Bize onun haricinde bir yasa dışı emri olmadı. Gemiye intikal eden grubun önünden geçerken S. M'ı gördüm. Bir şey konuşmadık. Kırmızı alarm dedi. 1,5-2 saat seyir halindeydik. Geri döndükten sonra kırmızı alarm devam etti. Gemide durduk. 16 Temmuz öğlen sıralarında kırmızı alarm sona erdi. Sayın Valimiz çağırdığı için S. M valiliğe gitti. Bende evimize geldim” ifadelerine yer verdi.

Tutuklu subaylar mahkeme başkanından tahliyelerini isterken, bu istekleri hakim tarafından ret edilerek duruşma delillerin tamamlanması için bir sonra ki bir tarihe ertelendi.

Editör: Haber Merkezi