Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç dün gazetemizin konuğu oldu. Hayli samimi bir havada gerçekleşen sohbette çoklukla biz sorduk, Başkan Genç cevapladı. Arada da o sordu, biz yanıtladık. Hatta Başkan, bir konuyu araştırmamız için bir ara bize ödev bile verdi. Bu ödev, tarihle ilgiliydi. Mutlaka araştıracağız.

***

Sohbetimizin ayrıntılarını sütunlarımızdan okuyorsunuz, önümüzdeki günlerde de gazetemizi takip eden okurlarımız farklı ayrıntılarla da mutlaka karşılaşacaktır. Bizim bu ayrıntılardan en önemsediğimiz noktalardan biri Değirmendere’yle ilgili düşünceleri oldu. Bu satırlardan daha önce Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na iki kez seslenerek “Değirmendere’de çok geç olmadan...” ve “Bu son şans” demiştik.

Sayın Genç’in görüşleriyle bizim kanaatimizin aynı noktada buluşması şehri önceleyen anlayışımız gereği hayli sevindirici ve umut dolu bir heyecana yol açtı. Biz yazdığımız iki köşe yazısında Sayın Zorluoğlu’na “Emin olun, bunu yaparsanız 5 yılda yapabileceğiniz en önemli işi başarırsınız.” demiştik. Başkan Genç de Başkan Zorluoğlu’na “Değirmendere’deki sanayi sitelerini oradan taşıyabilirseniz Trabzon sizi yazar.” dediğini kaydetti.

Çimento fabrikasının yeriyle alâkalı Genç’in şu çıkışı da hayli önemliydi: “Gerekirse çimento fabrikasının yeri kamulaştırılır. Her kişinin tercihine göre hareket edemeyiz. İlla kamulaştıralım diye demiyorum ama gerekirse kamulaştırılır. Sonrasında orada yaşam merkezi, yeşil alan, kültür merkezi, kısmen ticarî üniteler olabilir.”

Bu sözlerin karşısında umutlandık, sevindik.

***

Son olarak Genç’in, sözlerine sık sık Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’nu kattığını da gözlemledik. Birçok noktada Zorluoğlu’nun hakkını teslim etmekten geri durmadı.

Kentin buna ihtiyacı vardı.

Saygılarımla..