Amatör spora yıllardan beri yaptığı büyük katkıyla  şehrimizden Türkiye, Avrupa,  hatta Dünya şampiyonlarının çıkmasına vesile olan Trabzon Büyükşehir Belediyespor’un Kulüp Başkanı Nihat Demir, Spor Direktörü  Yaşar Ulusoy  ve Basın Danışmanı Muhammet Öztürk gazetemizi ziyaret ederek çeşitli konularda açıklamalarda bulundular. Haksız rekabete yol açmamak için futbola bulaşmadıklarını belirten  Başkan Demir,  “ Bunun dışında  yüzmeden karateye, boksa  kadar hemen her türlü spor dalında,Türkiye çapındaki hocalarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONLARI ÇIKIYOR
Amaçlarının gençleri spora yönelterek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu de belirten  Demir, “ Ancak dediğim gibi çok kaliteli hocalarla yapılan çalışmalar ister istemez güzel sonuçlar da doğuruyor. Ülke çapındaki başarıları artık gerilerde bırakan sporcularımız arasında Avrupa hatta Dünya şampiyonları var. Bu gençler şimdi  olimpiyat  barajlarını  geçmeye başladılar.  Eminim sporcularımız orada da ülkemizin  ve şehrimizin  adını gururla duyuracaklardır ” ifadelerini kullandı.

TESİS ANLAMINDA EKSİĞİMİZ VAR
Tesis anlamında sıkıntı yaşadıklarını, ülkenin ve belediyenin imkanları göz önüne alındığında bunun da normal olduğunu  belirten  Demir, “ Ancak  bu konuda da  boş durmuyoruz. Çok önemli projelerimiz var. Örneğin Cemal Kamacı Spor Salonu’nun üst katında tüm  branşların ayrı ayrı çalışabileceği salınlar  yapmak yolunda önemli adımlar attık.Bu projeyi hayata geçirdiğimizde hem spor yapanların sayısı artacak,  hem de daha iyi ortamlarda çalışma fırsatı bulacak gençlerimiz başarılarını da daha yukarılara çekecektir” dedi..

SALON SPORLARI ÇOK ÖNEMLİ
Sportif  Direktör  Yaşar Ulusoy ise, futbolun gölgesinde  kalıp yeterince ilgi görmese de, salon sporlarının çok önemli olduğunu belirtti. Ulusoy;” Trabzon gencinin futboldaki yeteneği elbette tartışılmaz ama, Trabzon’da diğer branşlarda da çok yetenekli gençler var. Nitekim uluslararası yarışmalarda  kürsünün en yükseğine çıkan bu gençlerimiz, kısa süre sonra Olimpiyatlar da ülkemizin gururu olacaklardır” diye konuştu.

Bu arada  Başkan Nihat Demir son söz olarak verdikleri destekten dolayı Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya’ya teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi