Biz yazmaktan bıktık, siz duyarsız olmaktan bıkmadınız. Elbette bu işin kesin bir sonucu mümkün değil. Elbette vatandaş da haklı ancak bu iş artık gerçekten can sıkmaya başladı. Trabzon’un neresine giderseniz gidin yayaların kullanımı için yapılan kaldırımlar araçların istilası ile doldu. Bu fotoğraf ise Ordu’dan. Fatsa ilçesinde görme engelli bir çocuğun, kaldırıma park eden araca başını çarpması yürekleri sızlattı.

Bu ve bunun gibi pek olay Trabzon sokaklarında da yaşanıyor. Resmen yayalar yolda araçlar kaldırımda duruyor. Defalarca yazdık, polis ekipleri yollara çıktı, kaldırımdaki araçlara cezalar yazdı. O gün şanslı olanlar cezadan kurtuldu, ödeyenler yarın bir daha kaldırıma park etti.

Ceza yiyen yediğiyle kaldı. Ama saman alevi gibi denetleme yapmak yerine kalıcı uygulamaların daha medeni, daha insana saygılı, daha vicdanlı bir şehir için daima denetim yapılmalıdır diyoruz. Ordu’daki olay için ise şunu söylüyoruz: “Hadi o küçük çocuğun gözleri görmüyor ancak kaldırımdaki aracı görmeyen yetkililerin gözleri kör mü?”

Editör: Haber Merkezi