Yerel seçimlere artık 6 aydan az bir zaman kaldı.

İttifak görüşmeleri, Büyükşehirler, raporlar, anketler, aday belirlemeler derken seçime doğru yol alınıyor.

Özellikle AK Parti cephesinde hummalı bir çalışma olduğu söyleniyor ama ‘Mış’ gibi bir hava da yok değil.

Neden mi?

24 Haziran seçimleri öncesi de ‘Değişim’ adında bir kavram geliştirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Metal yorgunluk”tan bahsetmiş, “Teşkilatlar sil baştan” diye de manşetler atılmıştı hatta.

Tüm bu söylem ve kavramlara rağmen özellikle Trabzon’daki teşkilatlarda kayda değer hiçbir değişiklik olmamıştı. Sonuç herkesin malumu...

***

Ya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gemisini yüzdürmek isteyenler, “Her şey yolunda Reis” diye rapor verdi, ya da Erdoğan bir algıya kurban edildi.

Yoksa Tayyip Erdoğan’a en büyük desteği veren illerin başında gelen Trabzon’da bir değişim herkesin beklentisiydi. Ama olmadı.

Peki yerel seçimlerde ne olur?

Yine pek bir şey değişecekmiş gibi gözükmüyor...

Geçtiğimiz hafta AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Yusuf Ziya Yılmaz Trabzon’daydı.

Geldi İl Başkanı Haydar Revi’yi, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret edip, gitti.  

Peki Yılmaz Trabzon’dan nasıl bir intiba ile ayrıldı sizce?

Bana göre “Aynı tas aynı hamam, yola devam”dan başka bir şey yok..

***

24 Haziran seçimleri ile 31 Mart seçimleri birbirine karıştırılmamalıdır. Birinde ulusal havanın etkisi çok fazlaydı diğerinde yerele bakılacaktır. Dolayısıyla aday olacak isim önem kazanacaktır.

Çoğu kimse, “Erdoğan Trabzon’a ceketini assa kazanır” dese de, Trabzon’un kaybedilmeyecek kadar önemli bir şehir olduğunu başta Erdoğan olmak üzere herkes biliyor.

Bu yüzden bir riske girileceğini zannetmiyorum.

MHP ile de ittifak yapılacağını düşünürsek Büyükşehir’in adayı belirlenirken ‘Ortak isim’ üzerinde uzlaşılacağını söyleyebiliriz.

Erdoğan Bayraktar’ın, Ahmet Metin Genç’in de isminin geçtiği Büyükşehir’e kim gelir diye sorarsanız; ülkücü geçmişi nedeniyle MHP’lilerin de sıcak baktığı mevcut başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ismi sürpriz olmaz diyorum.

Gümrükçüoğlu evet çok yıprandı, evet aday gösterilme ihtimali zayıfmış gibi gözükebilir ancak siyaset bu, yeniden Trabzon kendisine teslim edilirse kimse şaşırmasın.

“O aday gösterilirse AK Parti Trabzon’u kaybeder” sözlerine gelirsek, AK Parti’nin ölüsü Büyükşehir’de (bu sistemle) seçim kaybetmez.

Olur demiyorum ama siz de hemen ‘olmaz öyle şey’ demeyin bence...

Her şey olabilir.

Editör: Haber Merkezi