SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Trabzon trafiğini rahatlatması adına düşünülen, yaklaşık yirmi yıl önce de projesi onaylanan Güney Çevre Yolu’nun şehrin gündeminde yer almaması tepki çekti. Trabzonlu, şehri güneye açacak ve trafiğe çözüm olacak yolun yeniden şehirde tartışılarak gündeme getirilmesini istiyor. Şehrin güneyinden geçecek yolun sıkışan trafiğe de büyük oranda çare olacağı dile getiriliyor.

MECLİS’TE SORDU
Konuyu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine taşıyan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin Güney Çevre Yolu’nun durumunu sordu. Şahin “Trabzon için elzem olan Güney Çevre Yolu 20 yıl önce merkezî hükûmet tarafından onaylanmasına rağmen neden bu konuyla ilgili bir girişim yok?” diye sordu. Şahin, bu yolun Trabzon için ivedilikle hayata geçmesini de belirtti.

AYNI SIKINTI OLUR
Şahin, Akyazı’da yapılması planlanan Şehir Hastanesi ile ilgili de tepki göstererek “O bölgede stadyumun durumu ortada. Aynı yere bir de hastane yapılması sıkıntı doğuracaktır. Ortak akılla birlikte bu hatadan vazgeçilmesi gerekir. Bu tarz işler yapılırken konunun uzmanlarından görüş alınmalıdır. Yoksa şehir yine aynı sıkıntıları yaşamaya devam edecektir.” diye konuştu.

Trabzon’a yapılması planlanan Güney Çevre Yolu 1998’de bakanlık tarafından onaylanmıştı

Editör: Haber Merkezi