Aşkale'ye büyük onur
İstanbul Sanayi Odası (İSO), 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2017 yılı sonuçlarını açıkladı. Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde ilk yüz hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen Aşkale Çimento, sahip olduğu SANÇİM markasıyla, 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda 142'inci sırada yer aldı. Aşkale Çimento, Van Çimento, Erzincan Çimento, Gümüşhane Çimento, Trabzon Çimento, SANÇİM ve KAVÇİM markalarıyla Türkiye ekonomisinin devler liginde ilk yüzü hedeflediklerini belirten ERÇİMSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nın 2017 yılı sonuçlarında SANÇİM markamızın 142'inci sırada yer alması bizleri gururlandırmıştır. Katkısı, emeği ve desteği olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Allah izin verirse SANÇİM markasını önümüzdeki yıllarda en büyük 500 listesinde görmeyi umut ediyoruz” dedi.

CHP Trabzon kurultay istiyor
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, il başkanlığı kurultay delegeleri olarak kurultayın yapılması için imza vermeye gittiklerini açıkladı. Uzun, “CHP Trabzon Kurultay delegeleri olarak imza veriyoruz. Nedeni; kurultayımızın toplanması. Kimsenin bizi Kılıçdaroğlu ya da İnce polemiği içerisine çekmesine izin vermeyiz. Liderler üzerinde değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikaları üzerinden değişim, yenilik, kurumsallaşma olması konusunda görüş birliğine v ardık. İsimler üzerinden değil oluşturulacak kadrolardır önemli olan. Siyasi kadrolarımız nitelikli olursa, halk için uzun vadeli, kalıcı projeler üretebiliriz. Önümüzdeki yerel seçimlerde başarıyı yakalamaktır asıl olan. Kırılan umutların yeşermesi enerjimizi güçlendirmektir amaç. İzlenecek yollar ve stratejiler önemli. Şu çok iyi bilinmelidir ki; Trabzon’un değişim konusundaki tavrı kesinlikle liderler bazında değildir” dedi.

Ortahisar’a kadın aday mı?
Yerel seçimler yaklaştıkça belediye başkan aday adayları da yavaş yavaş boy göstermeye başladılar. Trabzon’un en büyük ilçesi olan Ortahisar İlçesinde de seçim yarışı kızıştı. Ortahisar’a da AK Parti’den kadın bir belediye başkan aday adayı şu anda nabız yokluyor. Duyumlarımıza göre genel merkezle de istişare halindeymiş. Genel merkeze bazı isimler de Ortahisar’a kadın eli değmesi gerektiğine dair dosya vermişler ve iyi bir kadın aday ve ekibi ile birlikte Ortahisar’a güzel hizmetler geleceğini beyan etmişler.

Düzköy’e çöp kamyonu
İzmir'deki Çiğli Belediyesi tarafından, Çiğli’nin kardeş belediyesi olan Trabzon Düzköy’e çöp kamyonu hibe edildi. Düzköy ilçesine 2005 model 18 ton kapasiteli çöp kamyonu hibe etti. Başkan Hasan Arslan, belediyeler arası ilişkileri güçlendirmek ve dayanışmayı teşvik etmek amacıyla birçok belediyeye destek olduklarını söyledi. Düzköy Belediyesi’nin talebi üzerine ihtiyaçları olan çöp kamyonunu gönderdiklerini belirten Başkan Arslan, “Mali olanaksızlıklar içinde hizmet üretmeye çalışan kardeş belediyelerimizin her zaman imkanlarımız oranında yanlarındayız. Belediyeler arası desteğin önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Klimasız araçlar isyan ettiriyor
Trabzon’un 18 ilçesi ile şehir içinde ulaşımlar ya Büyükşehir Belediye otobüsleri ile ya da dolmuşlarla sağlanıyor. Ancak vatandaşlar, klimasız otobüs ve dolmuşlardan dolayı şikayetini dile getiriyor. Vatandaşlar bazı otobüslerin ve dolmuşların klimasız olduğundan dert yanarak “Ne yazık ki bu sıcak havalarda klimasız hem Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile hem de dolmuş araçlar ile seyahat etmek zorunda kalıyoruz. Bazı araçlar da klima yok; bazılarında ise var. Artık hem eski otobüslerin hem de eski dolmuşların yenilenmesini istiyoruz. Bu sıcak yaz aylarında insanlar klimasız taşınmamalı. Daha kaliteli hizmet bekliyoruz” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi