SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan ticaret hayatı ve Trabzonspor gündemine yönelik gazetemize konuştu.

Gürdoğan şunları dile getirdi: “Trabzonspor’da ekonomik sıkıntı var. Bu sıkıntının çözülmesi gerekli. Bunun için de Trabzonspor’un mal varlığını yükseltmek gerekli. Daha önce, Trabzon’da limanın özelleştirmesi gündeme geldiğinde o özelleştirmenin iptali için Ankara’ya gittik ve liman ihalesini iptal ettirdik. O gün orada ihaleyi alan aslında Trabzonspor’du. Ama Trabzonspor’u yönetenler rakip çıktı ve koca kulübe rağmen bazıları olayın içine girdi. Limanı birileri Trabzonspor’un adına elinden aldı.”

Gürdoğan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Selahattin Özcan’a konuştu

İKİ KONUDA YANLIŞ YAPILDI
“Daha sonra çimento fabrikasının ihalesi gündem oldu. Yine Trabzonspor’u düşündük ve devreye girelim dedik. Ama vurdumduymaz davrananlar yüzünden çimento fabrikası da elimizden gitti. Şimdi her iki konuya da baktığımızda Trabzonspor’un bugünkü yaralarına merhem olacak fırsatlarda yanlışlar yapıldığını görüyoruz. Yönetimler geldi ve geçti, yapılan hatalar ile Trabzonspor borca girdi. Bugün geldiğimiz noktada Beşiktaş’ın ve Galatasaray’ın stadyumu var, Fenerbahçe’nin de mal varlığı ortada. Peki Trabzonspor’un nesi var? Hiç.”

AKYAZI İÇİN ÇABA GÖSTERİLSİN
“Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin sadece üçte biri Trabzonspor’a ait, diğer yerler kulübe kazandırılmamış. Bir yerin üzerinde beş sene kalırsan devamında da bu yeri alma hakkın doğar. Ama halen bu alanın da tamamı alınamamış durumda. Akyazı’da dolgu iznini Nuri Albayrak zamanında Trabzonspor Derneği aldı ve alınan izin kulübe özel verildi. Dolayısıyla ora Trabzonspor’undur. Avni Aker’den çıkan Trabzonspor, Akyazı’ya gitti ama daha da fazla para verdi bu durum için. Kaldı ki yeni stadyumdan gelir de gelmiyor. Trabzonspor Akyazı’da stadyumda olan hakkını alması için uğraşmalı, ancak uğraşılmıyor.”

ÜNİVERSİTE VE KOLEJ KURULSUN
"Günümüzde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin okulları ve üniversiteleri var. Ama Trabzonspor bu konuya hiç girmiyor. Trabzonspor, İpekyolu Üniversitesi’ne ayrılmış olan araziyi alabilir. Trabzonspor Üniversitesi ile Trabzonspor Koleji kurulabilir böylece. Bu şekilde Erdoğdu Lisesi örneğindeki alt yapı başarısı kullanılıp futbolcuların eğitimi de gerçekleştirilebilir.”

BORÇLARLA BİZ UĞRAŞIYORUZ!
“Avrasya Üniversitesi şehrimizde kuruldu ve çok büyük cirosu var. Trabzonspor üniversite ve kolej konusuna eğilir ve bunları hayata geçirirse mal varlığı da yükselebilir. Trabzonspor’a yönetim için gelenlerin çoğu kulübe bir şey veremedi. Yönetimler gelip geçiyor, borçlarla bizler uğraşıyoruz.”

LAFTA TRABZONSPORLULAR
“Bu şehirde hemen herkes Trabzonspor Yönetimi’ne girdiği zaman anında kartvizit bastırıyor. Daha sonra da bu sıfatı kullanarak kendi özel işlerine öncelik veriyor. Trabzonspor’a katkı verme sırası geldiğinde ise herkes geri planda duruyor. Hepimiz lafta Trabzonsporluyuz. Trabzonspor ismi Trabzon’un sanayisi gibi. Ama bu reklamı kullanmayı bilmiyoruz. Benim isteğim benden sonra gelecek olan nesle ayakları yere sağlam basan bir Trabzonspor bırakmak. Bugün belli kulüplerin olduğu gibi Trabzonspor’un da başka bir sermayenin eline geçmemesi için şimdiden çalışmamız lazım. Eğer borç çok artarsa milletin karşısına çıkılıp denilecek ki, ‘Trabzonspor’u satıyoruz.’ Biz kulübümüze sahip çıkamamanın acısını yaşamamalıyız. Trabzon çok köklü bir şehir ama geldiğimiz noktada bu şehrin değerlerini korumakta yeterince uğraşamıyoruz. Lafa gelince konuşuyoruz, iş icraata geldiğinde ise yokuz.”

GÜNÜ KURTARMAYALIM
“Trabzonspor’da herkes transferleri konuşuyor lakin kulübün geleceğini kimse ağzına almıyor. Bir araya gelip bunları konuşmalıyız. Bir platform kurup Trabzonspor’un geleceğini ve yol haritasını belirlemeliyiz. Şehir yönetiminin bu konularda siyasetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ne yapabiliriz diye düşünmesi lazım. Bu anlattıklarımızı onlara da anlattık ama ortada bir şey yok. Günü kurtaralım diye düşünüyorlar.”

BURADA TRABZONLU İSTANBUL’DA BEŞiKTAŞLI
“Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi geçenlerde Trabzonlu olmak ile aşağılanmayı eş değer tuttu. Ama aynı Çebi, Çamburnu’nda fabrikasına Trabzonspor bayrağı asıp, binasını bordo maviye boyamış durumda. Buraya geldiğinde Trabzonsporlu olacaksın, İstanbul’a gittiğinde ise Beşiktaşlı. Bu işler böyle olmaz. Biz Çamburnu’nda o alanda proje yapacaktık, anlaşma yaptık, imza attık. Bu proje ile Trabzon’da beş bin kişi çalışacaktı. Bu proje olmadı. Şimdi orada iş yapan Çebi Trabzonlu olmayı aşağılanmak olarak görüyor, sonra da özür diliyor. Trabzonspor da bunun cevabını veremiyor.”

PANDEMİ İLE MÜCADELEDEYİZ
"Pandemi ile tüm dünya gibi bizde uğraşıyoruz. Ticarette nakit sıkıntısı var. İhracatta da sıkıntılar devam ediyor ama biz mücadele halindeyiz. Bizim ihracatçılarımız Samsun’da ve tırlarımız orada. Fabrikalarımız Mersin’de ama biz Trabzon sevdalısı olduğumuz için işletmelerimizin merkezlerini burada tutuyoruz. İhracatta Türkiye’de 16. sıradayız. Şehir kalkınsın diye uğraşıyoruz ama ne yazık ki siyasetten destek görmüyoruz. Siyasette çok iyiyiz diyorlar ama orada da yalnızız."

Editör: Haber Merkezi