SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Yaşanan koronavirüs salgını ile geçtiğimiz aylarda alınan karar gereği Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilçe belediye meclisleri Temmuz ayına kadar olağan gündemle toplanmayacak.

Hayatın tüm katmanlarında normalleşme sürecine geçilirken, şehrin birçok gündem maddesine rağmen gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediye meclislerinin toplanmayacak olması tepki çekiyor. Çünkü; bekleyen yatırımların şehirle buluşması da böylelikle sekteye uğruyor.

AKLISELİM GEREKÇE
Trabzon’da bekleyen yatırımların ne aşamada olduğu ve pandemi süresince ne gibi çalışmalar yapıldığı konusunda meclislerde bilgi sunumu gerekirken bu sürecin ileri tarihe atılması eleştirileri arttırıyor.

Şehirde cevap bekleyen soruların tartışıldığı belediye meclislerinin biran önce açılması istenirken, kamu kurum ve kuruluşlarında hayat normale dönmüşken meclis üyelerinin neden toplanmadığı konusunda aklıselim de bir gerekçe gösterilemiyor.

SÜREÇ BİTMEDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir: “Bu konuda alınmış yasal kararlar var. Belediye başkanlarımız gerekli açıklamaları zaten yapıyor ve yaparlar da. Pandemi süreci halen bitmiş değil.”

FONKSİYON YOK!
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin: “Başkanlık sistemi ile hem genel hem de yerel meclislerde zaten fonksiyon kalmadı. Açılsa da açılmasa da çok da farklı bir durum olmaz. Şunu da belirteyim ki meclislerin açılması belki de akıllarına gelmemiştir.”

DEMOKRASİDE NORMALLEŞEMEDİK
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu: “Bu süreçte tüm kulvarlarda hayat normale dönerken meclislerin açılmayıp şehir adına karar alma yetkilerinin elden alınması demokrasi açısından normalleşemediğimizin göstergesidir. Borçlanmalar için olağanüstü toplantılar yapılıyor ama bekleyen acil işler ise böylece öteleniyor.”

Trabzon’da pandemi süresince Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ortahisar Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak borçlanma için yetki istedi

Editör: Haber Merkezi