Neyin hesabıdır bu Trabzonlu olarak bizler bilmiyoruz.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun milletin gözünün içine baka baka Ekrem İmamoğlu üzerinden; Trabzon insanının manevi değerlerine yapmış olduğu çirkin saldırı üzerine. ‘Tekrar tekrar izledim ben böyle bir şey duymadım’ yorumlarında bulunmuşsunuz...

Bu yorumunu üzerine diyorum ki:

Milletvekilleri, eğer ki insanların çilelerini, endişelerini, umutlarını, hüzünlü günlerini, temsil ettikleri şehrin manevi değerlerini, sorunlarını hayat vitrinine koymayacaklarsa, bundan imtina edeceklerse, seçilmiş olduğu şehre karşı sorumluluklarını bu anlarda hissettirmeyeceklerse niye vardırlar?

‘Takılmamak elde midir?’ sorusuyla karşı karşıya kalınacağı bir gerçek değil midir? Ekrem İmamoğlu’nun ismi, hesaplarınıza göre bazı dengeleri bozmuş olsa da onun üzerinden Trabzonluları farlı kulvarda zan altında bırakmaya çalışan; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya ilk tepkiyi sizin vermeniz beklenirken bırakın diğer tarafları size oy veren seçmenlerinizin de aynı duyguları paylaştığı ortada değil midir?

‘Ben böyle bir yorum duymadım’ demişsiniz! Trabzon halkına Ekrem İmamoğlu üzerinden çirkin söylemlerde bulunan O zata verecek olduğunuz cevap konusunda bizim eller sessiz midir vekilim?

Yorum yapmazsanız bu insanlar bunun nedenlerini anlayabilirler.

Ya da yaptınız mı gereğini yapın Trabzon milletvekilisiniz bu insanlar sizi en genç vekil olarak Meclis’e göndermiştir. Bırakın bir kenara Trabzon’a yapmış olduğunuz hizmetleri sizden beklenen Trabzon’un maneviyatına sahip çıkmanızdır.

Demir tavında dövülüyorsa sözünü bilmez belediye başkanınıza yumuşak geçişle bari şunu söyleyin; ‘Trabzonlunun unuttuğu şeyler aslında unutmadıklarıdır’

Trabzon başka hesapların hiç bir zaman tarafı olmamıştır...

Trabzon, Türkiye Cumhuriyeti’nin var oluşunun temellerinde ayrılmaz mozaiği ve de çimentosu olmuştur...

Ver hangi koltukta oturduğunu bilmeyen o zatın eline bir Trabzon tarihini anlatan kitabı baksın vekilim!

Söyle ona, Trabzonlular her yerde terazi ile ne tartarsa tartsınlar mutlaka terazinin diğer kefesinde ne olduğuna kör de olsa bakarlar.

Her şeyi anlarım da vekilim bir Trabzonlu olarak bu şahsı aklama yönünde beyanat vermenizin siyasetin mi hukukun mu gereği olduğunu anlamakta güçlük çekerim.