Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce, 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen "Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu" kitabı basılarak, Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini aldı.

Akçaabat yöresinin kültür envanterini oluşturan soyut, somut, yazılı, sözlü, görsel, maddi kültür mirası, tarihi, sosyal yapısı, sosyal tarihi, arkeolojisi, sanat tarihi, mimari tarihi, dinler tarihi, etnoloji, sosyal antropoloji, sosyal psikoloji fizik antropoloji, coğrafi özellikleri ile ilgili konular sempozyum kapsamında değerlendirildi.

Basımı gerçekleştirilen sempozyum kitabı ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim " Akçaabat'ın kültürel mirasını bütüncül olarak ele alarak, geçmişten bugüne Akçaabat'ın tarihi ile ilgili bir envanterin ortaya çıkarılması için düzenlediğimiz sempozyum Akçaabat'ın önemini belgelemektedir. Bu doğrultuda, uzun süreli çalışmanın sonucu olarak sempozyumda sunulan toplam 94 bildiriyi iki cilt halinde kitaplaştırarak, değerli bir kaynak haline getirdik. Akçaabat kültürel mirasının tespiti ve geleceğe taşınması anlamında büyük bir boşluğu dolduran bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen bütün kişi ve kurumlara, personelimize, bilim kurulu ve düzenleme kurulumuza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi