Valilikte gerçekleştirilen İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurul Toplantısına Vali Ustaoğlu’nun yanı sıra eşi Şenay Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, “2008 yılında Valiliğimiz genelgesi ile ildeki paydaş kurum ve kuruluşların tespit edildiği o günden bugüne kadar da hem yaşanan süreçlerle alakalı yapılacak faaliyetlerinin değerlendirilmesi yapılmış ve bunun sonunca da birçok önemli eylem planları hazırlanmıştır.

Bu anlamda 2019 yılındaki eylem planımızdaki öngördüğümüz ana başlıklar ve faaliyetleri gerçekleştirme konusunda kurumlarımız ve paydaşlarımızla birlikte önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Eylem planında hedef olarak yer alan konuların içerisini dolduracak faaliyet ve projelere yıl içerisinde sürekli eklemeler yapabilir ve çeşitlendirebiliriz. Her geçen gün faaliyetlerimizi, projelerimizi ve uygulamalarımızı artırarak çalışmalarımıza devam etmeyi hedefliyoruz. Kadın Dostu Kent ve Yerel Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen çalışmaların ileri düzeyde örnek çalışmaları olduğunu da belirtmek isterim” dedi.

Tarihi ve Kültürel Geçmişi Olan Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Çok Ciddi Ağırlığı Var

Tarihi ve kültürel geçmişi olan Trabzon’da, Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının çok ciddi ağırlığının bulunduğunu söyleyen Vali Ustaoğlu, “Sivil toplum kuruluşları yapmış olduğu çalışmalarla birlikte her zaman kendinden söz ettirmiştir. Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da yapmış oldukları etkinliklerde de her geçen gün ne kadar aktif olduğunu görmekteyiz. Trabzon İl Kadın Hakları Üst Kurulumuzun alt paydaşları içerisinde 28 kadın sivil toplum kuruluşumuzu hizmet vermektedir. Bu da bizim için son derece anlamlıdır” dedi.

Konuşmaların ardından toplantıda Türkiye’de Katılımcı Demokrasinin Güçlendirilmesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin izlenmesi Projesi kapsamında yapılan ve yapılması gereken eğitim, sağlık, istihdam, siyasal kadın, kadına yönelik şiddet, kentsel haklar ve hizmetler, spor, medya, din ve diğer alanlarda yapılan tüm faaliyetler, projeler değerlendirilerek, katılımcıların önerileri alındı.

Editör: Haber Merkezi