SONNOKTA ÖZEL HABER - Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Şehir Hastanesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Usta şunları dile getirdi: “Şehir hastanelerinin Türkiye’de ilk başlangıcındaki denetim ekibinde görev yapan kişilerden birisiyim. Şehir hastanelerinin iç yapısı, ekonomik yapısı, nasıl işletileceği, işletme yapısı ve bir çok konusunu inceleyip, denetleme yapan ekibin üyesiyim. Şehir hastaneleri aslında birçok şehirde derleyici toparlayıcı rol üstleniyor.”

SIKINTI YAŞANIYOR
“Alanında şehrin üst kimliği durumuna gelip bütün branşlar içerisinde oluyor. Vatandaşımız oraya gittiğinde, başka bir yere gitmesine gerek kalmayan bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Bu anlamda sıkıntı yaşayan bir şehiriz. Bu açıdan bizim için ciddi bir avantaj olacak. Çünkü dağınıklık bizim için hem ekonomik, hem de personel açısından sıkıntıya yol açıyor. Aynı zamanda vatandaşımız da yollarda sıkıntı yaşıyor.”

ALTERNATİF ÇOK
“Trafikle alakalı sıkıntı olacağı söyleniyor ama bu açıdan da orası bizim için en avantajlı yerlerden bir tanesi. Ulaşımda alternatifi çok olan bir yer. Tünel var, eski yol var. Çok zorda kalınırsa stadyumun VIP yolu var. Maç anında sıkıntın olabileceğini öngören insanlar var ama o zamanlarda bile acil vakalarda batı tarafta Haçkalı Baba, doğu tarafta Fatih Devlet hastanemiz aktif rol üstlenmiş olacaklar.”

Editör: Haber Merkezi