SONNOKTA ENES AYDIN - Trabzon’un Yomra İlçesi vaizi Mehmet Döner başkanlığında, Yomra Müftülüğü Gençlik çalışmalarına gönüllü katılan Müezzin Kayyım, İmam-hatip ve Kur’an kursu öğreticileri ile tüm okul temsilcilerine yönelik milli ve manevi değerleri tanımak amacıyla ömrünü İslam’a ve ilme adamış âlimlerin kabirleri ziyaret edildi.

Of Çarşıbaşı Büyük Camii İmam Hatibi İsmail Küçükakyüz’ün rehberliğinde Maraşlı Hasan Efendi ile Çalek’li Hacı Dursun efendinin kabirleri ziyaret edildi. 

GENÇLERE ALTIN TAVSİYELER  
Yomra ilçe vaizi Mehmet Döner, gençlere türbe ziyaret adabını anlatarak, gençlere, zamanın kıymeti, iyi kullanılması ve eldeki imkânları iyi değerlendirme ve topluma faydalı işler yapmayı kendilerine şiar edinmeleri yönünde tavsiyelerde bulunuldu.

Daha sonra Emekli Kur’an Kursu öğretici Süleyman Nihat Öztemel'in rehberliğinde, Reisü’l Kurra Mehmet Rüştü Aşıkkutlu hocaefendi ile Ömerzade Mahmud Efendinin kabirleri ziyaret edildi. 


Gençlere; Alimlerin hayatı, eğitim-öğretime verdikleri önem, bu uğurda yapmış oldukları fedakarlıklar anlatıldı. Yapılan etkinlik Uzungöl gezisi ile sona buldu.

Editör: Haber Merkezi