Yerel seçimlere doğru gidilirken her yerde, herkeste bir merak: Aday kim olacak?

Trabzon’da da aynı merak var.

Gerek Büyükşehir gerekse de Ortahisar’da adaylar kim olacak diye büyük bir beklenti hakim.

Muhalefet halen daha yaşadığı ‘Volkan Canalioğlu’ çıkmazından kurtulamadığı için orada da büyük bir heyecan söz konusu ancak AK Parti cephesinin ne yapacağı haliyle en çok merak edilen konu. 

Kırsalda, şehirde, çay ocaklarında, restoranlarda karşımıza çıkan, bizlere sorulan tek soru, “Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da kimleri görevlendirir” oluyor.

*** 

AK Parti cephesinden üst üste gelen açıklamalara bakılırsa bu seçimler aday profillerinin bir hayli yüksek olacağı anlaşılıyor.

Elbette açıklamalarla gerçekler bugüne kadar çok da fazla uyuşmadı ancak yazarçizerlerin de sürekli dilinde, “Kalite artacak” sözü var.

Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu’nun seçim hakkındaki sözleri de dikkat çekiciydi.

“İnşallah 81 ilimizde, 970’in üzerinde ilçemizde beldelerimizin tamamında Cumhurbaşkanımızın yükünü alacak vatandaşlarımıza sımsıkı sarılacak, onların gözünden talebini, ihtiyacını anlayıp, bunlarla ilgili can siper hane çalışacak, ortaya koyacağı vizyonla koltuktan güç almadan o koltuğa değer katarak şehirlerimizin sağlıklı şekilde, şehirlerle ilgili ortaya koyulan yeni kavramlarla uyumlu olarak gerçekten iyi adaylarla başarılı olacağımıza inanıyorum. İlk günkü aşkla yollara çıkacağız.”

***

Sarılma işini Trabzon’da çok iyi yapan belediye başkanları olduğu gibi beceremeyenler de oldu.

Koltuktan güç almadan koltuğa güç veren bulunursa gerçekten o şehir de oldukça fazla güçlenecektir.

İlk günkü aşkla derken, çalmadan, çırpmadan, en küçük bir usulsüzlüğe bulaşmadan, katakulliye getirmeden, yalansız dolansız iş ve hizmet yapmak kast ediliyorsa eyvallah da, o aşkın yerine başka aşklar koyacak kişiler görevlendirilirse o büyük aşka yazık olacak.

Bugün belediye başkanları ve etrafındakiler hakkında her yerde bir şeyler konuşuluyor. Elbette her konuşulan kale alınmaz ancak vatandaş, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” düşüncesinde.

AK Parti gerçekten şehirleri ve içindekileri düşünecekse, temiz, dürüst, çalışkan, ahlaklı, gözü de gönlü de tok, işin ehli kişilere görev hakkı tanımalıdır.

Sadece aday da yeterli değil yanında kurulacak ekip de en az aday kadar önemli. Çünkü bugün görevdeki pek çok isme en büyük zararı o dünyayı yese doymayacak, göbekleri gövdelerini geçmiş ‘Ekip’ler veriyor.

Editör: Haber Merkezi