SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - İlk başladığı günden bu yana ‘devletin, kaçak yapılar konusunda vatandaşlarıyla barışmasını sağlayacak bir uygulama’ olduğu belirtilen ancak ‘vatandaşın doğayla savaşmasına neden olan’ İmar Barışı’nın çevre zararlarına bir yenisi daha eklendi. Gümüşhane’nin Köse ilçesindeki Kuşyuva Yaylası’na 2 kilometre mesafede bulunan mera alanındaki yapılaşma ‘pes artık’ dedirtti.

SEÇİME KADAR YAPILDI
31 Mart yerel seçimlerine kadar yayla ve meralarda imar barışını fırsat bilerek bu alanlarda ev yapan vatandaş engellenmedi. Seçimlerin 2 gün ardından ise meralardaki yapılaşmanın imar barışı kapsamında olmadığı ve buralardaki evlerin yıkılacağına dair ilgili makamlara yazı gönderildi. Gümüşhane’nin Köse ilçesindeki orman sınırı mera alanına yapılan bungalov evler de yıkılacaklar kapsamında.

KİM VE NE İÇİN?
Söz konusu mera alanındaki manzara eleştirilerin de odağı oldu. Ağaçların kesilmesi, arazideki otlakların iş makineleriyle kazınarak ve inşaat malzemeleriyle serilerek; meranın adeta şehirleşmesi bu alanın ticari amaçlarla katledildiği yorumlarını beraberinde getirdi. Önceleri hayvanların otlatıldığı meraya yapılan bungalov evlerin kim için ne amaçla kullanılacağı ise merak konusu.

Editör: Haber Merkezi