İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak Trabzon’da kurulacak Tıp Fakültesi konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Trabzon’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde iki hastane bulunduğunu hatırlatan Kuvvetli, “SBÜ Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve SBÜ Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bu üniversitenin kuruluşlarıdır. Trabzon halkına sağlık hizmeti veren bu hastanelere ek olarak yeni bir tıp fakültesi açılacak olması olumlu bir gelişme ancak işlevsel olup olmayacağı konusunda düşündürücüdür. Zira Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi’nin de Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de durumu ortadadır. Hal böyleyken şehre kazandırılacak olan yeni bir tıp fakültesinin beklentileri karşılayamayacağı da endişe konusu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı. 

İKİ HASTANEDE ÖĞRENCİ KABUL EDECEK
Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak İzmir, Bursa ve Trabzon’da tıp fakültesi kurulacağını da anımsatan Kuvvetli, “Bir diğer endişe konusu da söz konusu fakültenin bir tabela fakültesi olması ihtimalidir. ‘Trabzon’a ikinci üniversiteyi kazandırdık’ sloganlarıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni ikiye bölerek bir tabela üniversitesi kuranlar ise bu endişeye kaynaklık etmektedir. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak tıp fakültesinin ilk aşamada Farabi Tıp Fakültesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öğrenci kabul edeceği söylemleri de yeni bir tabela çalışması yönündeki endişelerimizi güçlendirmektedir.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi