SONNOKTA ENES AYDIN - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, Gülcemal dolgusuna tepki yağdırdı.

Çakıroğlu şunları söyledi: “Bu Gülcemal gülmüyor, şehre de bir şey katacağı yok. Trabzon’u güldüreceğini düşünmüyorum. En ufak yağmurda dökülen tarım toprağı balçığa döndü. Denizin bulanıklığı Ganita’ya kadar uzandı. Balık yatakları da bitmiş durumda. Gülcemal dolgu alanı olmaktan çıktı, döküm alanı olarak kullanılıyor.”

DEFALARCA SORDUM
“Konuyu Meclis’te defalarca gündeme getirdim ama soruma cevap alamadım. Orada dolgu adı altında döküm yapılıyor. Trabzon ili sınırları içerisinde döküm alanı yok denecek kadar az. Büyükşehir Belediyesi yıllardır bir çok konuda olduğu gibi döküm alanları konusunda da adım atmadı, bu sonuç da oradan doğdu. Bu ihtiyacı gideremediğimiz için Gülcemal ne yazık ki kuralsız şekilde dökümle dolduruluyor.”

DOLGU DEĞİl Kİ!
“Gülcemal için rüya gibi resimler ortaya koyuldu ama somut bir şey yok. Projeye ilişkin kamuoyuna bir bilgi sunumu yapılmalı. Burada ne yapılacağını kimse bilmiyor ancak insanların bildiği bir şey var o da burada dolgu değil döküm yapıldığıdır"

Editör: Haber Merkezi