Son yıllarda adı danışmanlık olup eşe dosta verilen görevler türedi. Bunu çoğu yaptı. Son olarak, AK Parti Tonya Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Esmer, AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’nın danışmanı olmuş. Hayırlı uğurlu olsun diyelim.

Sayraç Mahallesi’nde doğan, ilkokulu Sayraç’ta, ortaokul ve liseyi de İskenderli’de okuyan, 1996 yılında Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Esmer, 22 yıl özel sektörde öğretmen ve yönetici olarak görev yapmış.

Atamayla ilgili bir sorunumuz yok ancak bir şeye dikkat çekmeden edemeyeceğiz. Salih Cora’ya yakınlığı ile bilinen, hem eğitimci hem yönetici hem meclis üyesi hem de Tonyalı olan bir ismin danışmanlığa niye ihtiyacı olur.

Hem ülkede hem Trabzon’da hem de Tonya’da üniversite okumuş, bilmem kaç yabancı dil bilen, yüksek lisansını yapmış, her türlü tecrübeye sahip ancak ya asgari ücretle çalışan ya da işsiz güçsüz gezen yüzlerce genç varken neden kankalar, eşler, dostlar bu görevlere getiriliyor. “Yaptık, oldu” mantığı ile bu işler yürüdüğünden, koskoca Salih Cora’nın resmi mail adresinden “Bir dönem AK Parti Tonya ilçe başkan yardımcılığı görevini de yapan Esmer, sitemizde de köşe yazarlığı yapmaktadır” diye e-posta geçiliyor.

Salih Cora Bey’in sitesi hangisi beyler? Böyle mi danışmanlık yapılacak? Neyse biz daha fazla karıştırmayalım. Sonra biz aksi, geçimsiz gazeteci oluyoruz. İyi danışmalar.

Editör: Haber Merkezi