Belediyeler her bireyin olduğu kadar bizim mahallenin de hep gündemindedir.“Ah bir kapağı atsam da hayatımı kurtarsam” bakışı ile yediden yetmişe herkesi cezbeder.Ancak medyadan belediyeye yatay geçiş yapanların büyük çoğunluğuna bakınca görüyoruz ki akılları yine geride bıraktıkları görevlerde.

***

Birine bakıyorsun eline geçen asayiş ihbarını eski gazetesine yolluyor,diğerine bakıyorsun belediyede içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmak adına medyaya kulis yaymak için mesai harcıyor.

Ondan da öte, Büyükşehir’de çalışıp iktidar ve muhalefet ayırt etmeden ilçe belediyelerine akıl hocalığı yapan dahi var. Hadi onu da geçtik Belediye’deki mesaisini bırakıp redaktörlük yapanı

bile mevcut.
Bu isimler bu işleri tabii ki hobi olarak falan da yapmıyor, Cem Yılmaz’ın reklam filmindeki gibi olay “tamamen” duygusal!

***

Burada en büyük iş belediye başkanlarına düşüyor, dolayısıyla da Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na.Bu işlere girebilmek adına bin bir takla atıp göreve başlayınca türlü varyasyonlara soyunanların önüne set çekilmeli.Çünkü 31 Mart arifesinde dönemin Başkan Adayı Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesinde çalışıp Büyükşehir Belediyesinden maaşalan herkes aldığı o maaşın hakkını verecek” demişti.Bu sözler unutulmamıştır ama biz yine hatırlatmış olalım.

***

Bahsettiğimiz isimlerin kim olduğunu az çok herkes biliyor.

Çok da uzakta aramaya gerek yok!