SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Kıyılarının yaklaşık yüzde 80’inin dolgu olduğu Trabzon’da bu kez de Vakfıkebir ilçesinde yapılacak dolgu için Çevre Etki Değerlendirmesi süreci başlatıldı. İlçede 512 bin 453 metrekarelik dolgu yapılacak. Vakfıkebir Belediyesi’nin kıyı ve sahil düzenlemesi amacıyla oluşturacağı dolgu alanının 5 yılda tamamlanması öngörülüyor. Dolgu alanında fuar, kara ulaşımına yönelik teknik altyapı alanı, açık spor alanı, güneşlenme ve sportif amaçlı iskele yapılacak.

BİLE BİLE LADES
Vakfıkebir Belediyesi’nin “Sahilimizin ilçemiz için taşıdığı önemi çok iyi biliyoruz. Sahil bandından 550, toplam 750 dönüm dolgu alanı oluşturacağız. İçerisinde sosyal, kültürel, sportif ve ticari faaliyetlerin yapılabileceği Karadeniz Bölgesi'nin en güzel sahil bantlarından birisini oluşturmak için çalışıyoruz” sözleriyle duyurduğu dolgu projesi çevreciler tarafından doğaya zararı yönünde eleştiri yağmuruna tutuldu.

DENİZDEN UZAKLAŞIYORUZ
Vakfıkebir ilçesi Çarşı, Kemaliye, Büyükliman, Hacıköy, Kirazlık, Aydoğdu Mahalleleri mevkiinde yapılacak dolguyu değerlendiren Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, “Oda olarak her türlü dolguya karşıyız. Dolgular uzun vadede sorun yaratıyor. Denize girilecek noktalar yok ediliyor altyapı sorunları pis kokulara neden oluyor, insanları denizle buluşturmayı amaçlayan bu çalışmalar plansız olduğu için insanları denizden uzaklaştırıyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi