Cumhuriyet Halk Partisi’nde Prof. Dr. Atakan Aksoy’un Büyükşehir Belediyesine ittifak adayı olarak gösterilmesinin yankıları devam ederken şimdi de parti içerisinde yeni bir tartışma daha başladı.

Şimdi de eski milletvekili Volkan Canalioğlu’nun da Ortahisar Belediyesi’ne CHP ve İYİ Parti’nin ittifak adayı olarak gösterileceği iddia edilmesi yeni tartışmalara neden oldu.

CHP’de bazı partililer ise duruma tepki gösteriyor.

Şöyle ki ‘Madem Canalioğlu Ortahisar’a ittifak adayı olarak gösterilecekti neden diğer aday adayları sahada çalıştı; onlara haksızlık yapılmadı mı? Ayrıca partimizde yeni ‘Volkan Abilere’ de ihtiyaç var’ şeklinde serzenişte bulunuyor bazı partililer.

Bazıları, her ne kadar CHP’nin bu yerel seçimde akıllı bir strateji izlediğini dile getirse de izlenilen yol haritası hem tabanda hem de tavanda tartışılmaya başlandı.

Ortahisar Belediyesi için çok önceleri aday adayı olarak ortaya çıkan Mehmet Salih Akyüz ve Ali Yazıcı, sahada çalışmalarını sürdürdü.

Her ikisi de vatandaş ile sıcak ilişkiler kurdu. Önce Mehmet Salih Akyüz’ün Ortahisar’a aday gösterildiği söylendi. Partinin önde gelen bazı isimleri de bunu teyit etti.

Ardından Ortahisar için ittifak adayı olarak yeniden Canalioğlu’nun adı seslendirilmeye başlandı.

Hal böyle olunca da partililer, tepkilerini dile getirerek “Tıpkı Büyükşehir gibi madem Ortahisar için de ittifak yapılacaktı zamanında neden Canalioğlu ismi üzerinde karar kılınmadı. İttifak yapılacaksa aday adaylarına bekleyin neden denmedi” diyorlar.

Bu görüş CHP’de hakim. Yani durum CHP’de iyice karışıyor gibi.

Şu kesin ki Canalioğlu ismi sevilen bir isim, Ortahisar’a aday gösterilmesi AK Parti’yi sıkıntıya sokabilir.

Aday gösterilmesi halinde AK Parti ile CHP arasında kıran kırana bir yarış geçer. 

Ancak burada partililerin tepki gösterdiği yanlış strateji.

Önce aday belirleniyor sonra ittifak algısı ortaya çıkıyor.

İşte bu durum CHP’nin aleyhine olurken AK Parti’nin ise lehine oluyor.

Kararsızlık Mehmet Salih Akyüz’e destek verenleri de küstürüyor.

CHP’nin önce net karar vermesi, kendi içerisinde barışı sağlaması ve adayını net olarak belirlemesi gerekir.

Diğer türlü her kafadan ses çıktığı ve kendi içerisinde gönüller kırılmaya devam edildiği müddetçe yerel seçimde Trabzon’da başarı elde etmek açıkçası hayalcilik olur.