GÜNEY ÇEVRE YOLU, YOLDAN ÇOK DAHA FAZLASI

CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kaya Güney Çevre Yolu ve geleceğin Büyük Trabzon’una ilişkin açıklamalarda bulundu .Kaya,AKP’nin 16 yıllık döneminde Trabzon, yanlış, eksik, yetersiz imar ve ulaşım politikalarıyla bırakın mevcut sorunların çözülmesini, daha büyük kentsel sorunlar yaşar hale gelmiştir.Trabzon’un, tarihi-kültürel dokusu ve misyonuyla uyumlu yaşanılabilir bir kent haline gelmesi için en önemli proje Güney Çevre Yolu’dur.Darıca ve Arsin Sanayi Bölgesi arasında ya da daha da uzatılarak Beşikdüzü-Of arasında kıyı kesimini ve Trabzon merkezini güneyden kat edecek bu yol, sadece bir transit ulaşım yolu değildir; aynı zamanda geleceğin büyük Trabzon’un biçimleneceği bir kentleşme, büyüme, kalkınma yoludur.Güney Çevre Yolu, planlı ve çağdaş kurallara göre kentsel büyümeyi güney bölgelerine taşıyacak,  yeni yerleşim bölgeleri, çevre ve sosyal alanları, insanı ve çevreyi önceleyen yeni imar anlayışı ile Trabzon’u, tarihsel misyonuna yakışır bir gözde kent konumuna getirecektir dedi.

AKP PROJEYİ GÜNDEMDEN KALDIRDI

Ahmet Kaya,Yaklaşık  20 yıllık bir geçmişi bulunan ve başlangıçta kamuoyunun her kesimi tarafından desteklenen bu proje, yazık ki AKP yönetimi tarafından gündemden kaldırılarak, tozlu raflara saklanmıştır. Transit geçişte, tercih edilen sahil yolu ise kısa sürede işlevsizleşmiş, kentin yeni  kangren sorunlarından biri haline dönüşmüştür. Bugün sahil geçişi, bazı noktalarda Trabzonlu için bir işkencedir.

16 YILDIR AKLINIZ NEREDEYDİ?

Seçim kampanyasında AKP’li vekil adayları ve sözcülerinin ikide bir Güney Çevre Yolu’nu seçim vaadi olarak kullanması, şu soruyu akla getirmektedir: 16 yıldır aklınız neredeydi?

AKP PLANLAMASINDA ADI BİLE YOK

Üstelik TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görüşmelerinde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun Bakan Ahmet Arslan’a  ‘’Karadeniz sahil yolu şehir geçişleri çok ciddi problem oluşturuyor, özellikle trafikle ilgili. Ünye’de yapıldığı gibi Ordu, Trabzon ve Rize’de şehir geçişlerinin arkaya alınması ile ilgili çalışmanız var mıdır?’’ sorusuna verdiği yanıt ortadayken. Bu yanıtta Samsun, Ordu, Giresun ve Rize’de çevre yolu çalışmalarının başladığı;  Trabzon’da ise Kanuni Bulvarı işaret edilerek 23 km olduğu ve çalışmaların sürdüğü belirtilmiş, Güney Çevre Yolu’nun  adı bile geçmemiştir.

ALDATMACA VE YALAN

Bu gerçek ortadayken, AKP vekil aday ve sözcülerinin Trabzonluya Güney Çevre Yolu sözü vermesi açık bir aldatmaca ve yalandır.

PANSUMAN ÇÖZÜMLER

Şu anda yapılmakta olan Kanuni Bulvarı sorunu çözmeyecektir. Çünkü Kanuni Bulvarı da, Tanjant da, sahil yolu da kentiçi bir yoldur. Trabzon’un transit geçiş yoluna ihtiyacı vardır. Trabzon’un trafik sorununu çözeceği gibi geleceğini de kurtarıp şekillendirecek bu projenin adı Güney Çevre Yolu’dur.

TRABZON ÜVEY EVLAT MI?

Samsun, Ordu, Giresun ve Rize’ye Güney Çevre Yolu yapılırken, neden Trabzon dışlanmış, pansuman projelerle sorunun çözümü ertelenmiştir?Trabzonlunun bunca desteğine karşın AKP Trabzon’a üvey evlat muamelesi yapmıştır.

CHP İKTİDARINDA NE OLACAK?

Kaya,CHP iktidarında tıpkı diğer Karadeniz illeri gibi Trabzon’u da güneyden kat edecek bu projenin gerçekleşmesi, öncelikli proje haline getirilmesi sağlanacaktır. Bunun için Trabzon’daki tüm siyasi parti, sivil toplum örgütü ve oda temsilcileri, uzmanlar, üniversitelerle bir araya gelinerek, hem ulaşım sistemleri, hem de bu projenin yaratacağı yeni hinterlandın planlanması için genel bir uzlaşma aranacaktır.  Her düzeyde en etkili kamuoyu desteği sağlanarak bu projenin gerçekleşmesi yolunda uğraşı verilecektir.CHP iktidarında Trabzon için en önemli proje Güney Çevre Yolu ve çevresinin planlanması olacaktır!Güney Çevre Yolu Trabzon’un yüzyılını kurtaracaktır!Transit trafiğin Güney Çevre Yolu‘na alınmasıyla aynı zamanda, başta sahil olmak üzere kentin ve kıyı şeridindeki tüm yerleşimlerin yeniden eler alınmasını sağlayarak topyekün bir kentsel düzenlemenin, tarihsel bir restorasyonun yolunu açacaktır dedi.

Editör: Haber Merkezi