Dile kolay…10 sene önceydi…

Spor camiasının bildik isimlerinden, dostum, kardeşim Atakan Kadıoğlu günlerden bir gün kapımı çaldı. Elinde bitli, pireli bir it yavrusu(!)

“Abi detayları sonra anlatırım. Bu köpek sende 2 saatliğine durabilir mi?” dedi ve gitti.

O ana kadar kedi patisi tutmuşluğum, bir köpek başı okşamışlığım olmadığından tiksinti ve ‘itle bir çuvala girilmez’ atasözünden yola çıkarak hafif bir endişe ile köpeği balkona atıverdim. Gidip gelip perdenin arkasından ‘ben bu hayvanla şimdi ne yaparım’ın hesabını yaparken baktım 10 sene geçivermiş. İt balkondan yatağa terfi etmiş.

Adı da Bella konulmuş.

Evin hanımefendisi olmuş.

Evlenip çoluk çocuk sahibi olunca da terkedilmemiş. Evin baş köşesinde ve yüreğin evlat yerindeki konumu muhafaza edilmiş. Bizim Atakan’sa hala gelecek.

***

Atakan iyi ki gelmedi!

Yoksa sokakta yaşayan ‘canların’ aç susuz olup olmadıklarını, üşüyüp sığınacak bir yer bulamadıklarını şu yaşımda dahi bilemezdim.

Onlardan öğrenecek o kadar şey var ki…

Hepinizin yüreğine bir can evlat edinmesini çok isterim.

Biliyorum ki o zaman dünya bu kadar kötü ve çekilmez bir yer olmaz.

***

Geçtiğimiz günlerde Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç daha önce defalarca kez sokağa terkedilen ve kötü muameleye maruz kalan bir Van Kedisini sahiplenerek çok ‘ASİL’ bir duruş sergiledi.

Kedinin adını da ‘Asil’ koydu.

Asil ile Ahmet Başkan’ın fotoğraflarını görünce gözlerim ve yüreğim buğulandı. Verdikleri poz, öylesine verilmiş bir poz değildi çünkü…

Saygıyı ve sevgiyi hakkediyordu.

Keşke her can böyle iyi insanlar tarafından sahiplenilse…

***

Ahmet Metin Genç uzun yıllar siyasetin içerisinde. Türlü başarılara imza atmış olabilir, güzel işler onun kaleminden ve icraatlarından çıkmış olabilir.

Ama yardıma muhtaç bir can sahiplenerek çıkarsız, menfaatsiz verdiği bu mesaj iyi ve dürüst insanların gönüllerine iletilmiş ve başkalarına da örnek teşkil etmiştir.

***

Ahmet Metin Genç siyaset sahnesinde rol aldığından veri, duruşundan hiçbir zaman taviz vermezken, parti içerisinden kendisine yöneltilen haksızlıklara istinaden karşı bir propaganda üretip ülküsüne ihanet etmedi. Her olumsuzlukta partisiyle kucaklaşıp ona destek verdi.

Partisi de Genç’in potansiyelini ve enerjisini görüp kendisini bulunduğu makama getirdi.

***

Sosyal demokratlık parti amblemiyle oluşabilecek sığ bir olgu değildir. Derinlik ister, iyi bir yürek ister.

Vitrininize sosyal demokratlık ceketi asmak, sizi gerçek bir sosyal demokrat yapmaz. Hayatın her alanındaki eylem ve söylemleriniz bu misyonunuzla örtüşmelidir!

Demem o ki Genç, tevazusu, hoşgörüsü, çevresiyle ilişkileri veinsani yanıyla Trabzon siyasetinde uzun yıllardır bir sosyal demokratmışçasına kendisini hissettiriyor ve yolu da  ufku gibi açık olacağa benziyor…

Son söz: “Bir insan bir hayvanı sevene kadar ruhunun bir bölümü uykudadır.”

Anatole France

Asil’ ve Başkan Genç bir arada