CHP’de Ömer Hacısalihoğlu’ndan sonra beklendiği gibi İl Başkanı Güzide Uzun da resmen adaylığını kamuoyuna açıkladı. Geçtiğimiz cuma günü partililerin huzurunda adaylığını açıklayan Uzun’un en dikkat çeken cümlesi ise “Kentin hafızasını geri getireceğiz.” oldu. Uzun, hafızayı geri getireceğini, vefa duygusunu yaşatıp yücelteceğini ve bunun için aday olduğunu vurguladı.

Uzun’un üzerinde durduğu vefa duygusuyla ilgili CHP içinde çok tartışma var. Parti tabanından konuştuğumuz bazı isimlerin, Sayın Uzun hakkındaki ifadelerin birçoğu vefa duygusuyla çelişiyor. Burasını elbette partililer bilecektir. Partililer nezdinde de il başkanlığında oy hakkına sahip delege bilecektir. Biz, Uzun’un kent hafızası noktasında dikkat çektiği istikamete yönümüzü çevirelim.

Trabzon’un kent hafızası her yıl geçtikçe yıkıldı, mahvoldu ve Güzide Uzun’un temsil ettiği CHP; bunun önünde duramadı. Duramadığı gibi bunları yıkan zihniyetin gelişmesine, yükselmesine önayak olacak şekilde bir siyasî başarısızlık içinde debelenip durdu. CHP’nin yerel yönetimde olduğu dönemde “kent hafızasına” dair yapılan önemli/kalıcı bir projeyi de göremedik.

Yine Uzun “daha çok başarı”dan söz ediyor. “Daha çok başarı” dan söz edebilmek için önce “başarı”nın olması gerekir. Uzun’un il başkanlığındaki CHP’nin hem genel seçimlerdeki hem yerel seçimlerdeki başarısı (!) ortada. Hele hele yerel seçimlerdeki kâh büyükşehirde kâh Ortahisar’da kâh ilçelerdeki açılarından muazzam (!) tablo gözler önünde. Tüm bu söylemlerin yanında CHP delegesi, Güzide Uzun’u seçer mi? Bilemiyoruz. Bu da CHP’lilerin bileceği iştir.

Gidişattan mutlu ve memnun, statükoyu yeniliğe ve gelişime yeğliyorlar ise tercih elbette onlarındır.

Saygılarımla..

İYİ Kİ VALİLİK BİNAMIZ VAR
Dün sabah saatlerinde evden çıktık. Tam dolmuş beklemeye koyulacaktık ki ana yolun üzerinde jilet gibi bir yere basmışız, 3-4 hamlede zor toparladık.

Dolmuştan indik, yolumuz tarihî Ortahisar’dan geçti. Oralarda da ufak tefek riskleri atlattıktan sonra Hızırbey Vergi Dairesine uğradık. Tam çıktık ön kısmında daha büyük bir düşme riskini atlattık.

Zar zor merdivenleri indik ve Trabzon Valiliği binasının önü... Muazzam... Belki de Trabzon’daki en güvenli yerdi, yerler tertemiz. Kayma, düşme riskiniz sıfır. Emin adımlarla yürüdük ve Valiliğin hemen altındaki kaldırımlardan Varlıbaş istikametinde yürümeye koyulacaktık ki iki kez kayma tehlikesi daha atlattık. Sonunda “İyi ki Valilik binamız var.” diyebildik. Yeter ki devletlû Valimize, yardımcılarına, valilik amirlerine bir şey olmasın.