Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayının birinci oturumunu gerçekleştirdi. Meclis gündemine trafik sorunu geldi. CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Trabzon’da ki trafik keşmekeşliği Ramazan ayında ayyuka çıktı. İftara yakın veya iftardan sonra kaldırımda insanların yürümesi mümkün değil. Arabası olan getirip arabasını kaldırıma park ediyor. Kaldırımı kullanmak isteyen vatandaş ise bu durumdan mustarip. Eğer trafik buna bir çözüm aramıyorsa en azından bu işlek yerlere belediyenin zabıta ekipleri müdahale etsinler. Hacıkasım, Çömlekçi gibi yerler trafiğin kilitlendiği yerlerin başında geliyor” dedi.

KAPATILMASI BİR ÇÖZÜMDÜR

Başkan Ahmet Metin Genç, “Trafik hepimizin en önemli sıkıntısı. Bu konuda çeşitli adımlar atılıyor ve alternatiflerde gündeme geliyor. Mesela Çömlekçi Kavşağı tıkanıyor. Gündeme de geldi. Bende bu fikirdeyim, Ramazan dolayısıyla o kavşak kapatılırsa trafik daha akışkan bir hale gelir diye düşünüyorum. Kavşaktan dolayı olan yığılmaya müdahale etmiş oluruz. Çömlekçi kavşağı en azından Ramazanda kapatılmalı ama komplede kapatılsa o da bir çözümdür. Çünkü ileriden dönme imkanları var, bende kapatılması kanaatindeyim. Yetkili kurum biz değiliz ama bir belediye başkanı olarak fikrimi beyan ettim. Umarım Büyükşehir Belediyemiz ve UKOME bu konuyu değerlendirir. Zabıta ile ortaklaşa çalışmayı da Büyükşehrimiz ile görüşelim” cevabını verdi.

BU ŞEHRİN PARASI HARCANIYOR

MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ise gündeme Kemeraltı Suk-i Sultan projesini getirerek eksikliklere dikkat çekti ve şunları kaydetti: “Siyasi partileri temsilen burada oturan bizler bir nasihat makamı değiliz. Tabi ki gördüğümüz eksiklikleri aktarırız. Bu düşünceyle birlikte yapımı devam etmekte olan Kemeraltı Suk-i Sultan projesinin yüzde 50’si tamamlanmış durumda. Buraya harcanan para bu şehrin parası ve yapılan bazı şeyler eksik. Durum kötü, güzelleştirmek adına bir çalışma başlatıldı ama çatı akarları ıslah edilmemiş, taş kaplamaları da kötü. Bize yansıda izlettirdiğiniz proje çok güzeldi fakat 10 aydır yapımı devam eden bu çalışma yansıdakinden çok uzak. Şartnamede çift cam diye yazıyor ama tek cam kullanılıyor. Bu konuda bilgi almak istiyorum”

SANKİ TESLİM ALDIK PROJEYİ

Başkan Genç, Çakıroğlu’nun şu cevabı vererek,  “Sanki teslim almışız da bu eksiklikler varmış gibi konuşuluyor ama öyle bir şey yok. Bize iletmiş olduğunuz görsellerde olan yerlerin bir kısmında çalışma başlatılmamış. Oradaki kötü görüntüyü gidermek için zaten biz bu projeyi hazırladık. 300 günlük şartname süresi var, süre sonunda teslim alacağız tabi ki böyle teslim almayacağız. Böyle olmayacak, orası koruma altında, çakılan bir çivi bile kurulun kararıyla oluyor. Birinci etap esnafımızın katkısı ile ikinci ve üçüncü etap ise Kültür Bakanlığımızın desteği ile olacak” ifadelerini kullandı.

Karadenizde sonnokta / Meryem AKGÜN

Editör: Haber Merkezi