SONNOKTA RÖPORTAJ - Maçka Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Koray Koçhan gazetemize konuştu. İşte Koçhan’ın açıklamaları: “31 Mart seçimi bir yerel seçim değil aksine ülkemizin bekası için önemli bir seçim olmuştur. Bu nedenle vereceğiniz oy ile kimin sevineceğini iyi düşününün. Cumhur İttifakı’na vereceğiniz oy Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 hedeflerine gidebilmesi için önemli bir seçimdir. Ama aksi halde CHP, HDP, Saadet Partisi ve İyi Parti birlikteliği olarak Millet ittifakı ile Türkiye düşmanlarını sevindireceksiniz. Bunu herkesin iyi düşünmesi gerekir.”

HİZMET SİYASETİ YAPTIK
“Türkiye’nin 40 yıllık siyasi hayatında olacak işler hızlandırılmış bir şekilde 5 yılda gerçekleşti. Bu 5 yıl mücadele ile hızlı bir şekilde geçti. Bizim için beş yılda fırsat yaratarak belediyecilik hizmetlerini gerçekleştirmek ile geçti. Biz hiçbir şekilde ayrıştırma, kutuplaşma siyaseti yapmadık. Hizmet siyaseti yaptık. Maçka, bir birileri ile kardeş olan komşu olan insanlardan oluşan yaklaşık 25 bin nüfuslu bir ilçe. Onun için Maçka’da önemli olan hizmet siyaseti yapmaktı. Biz bu 5 yılda hizmet siyasetini başardığımıza inanıyorum.”

HAYALLER GERÇEK OLUYOR
“Biz 30 Mart 2014’de yola çıktığımızda ‘Hayaller gerçek olacak’ diyorduk. 75 Mahalle 75 proje kitapçığı gibi ciddi bir proje kitapçığı ortaya koymuştuk. Bunu da ev ev dolaşarak tek tek vatandaşlarımıza teslim etmiştik ve demiştik ki; ‘Bunları atmayın saklayın, zaman hızlı geçer. Bizde size hesap veririz’ Bugünde ‘Hayaller Gerçek oluyor’ adlı 104 sayfalık, hesap vereceğimiz kitapçığımızı yaptık. Bu kitapçıkta hangi projelerimizi vaat edip yaptığımızı, hangi projelerimizin devam ettiğini, proje kitapçığında vaat etmeden yaptıklarımız ve yeni dönemde de hayal ederek yapacaklarımızı ortaya koyduğumuz bir kitapçık oldu. Bu kitapçık ile daha tecrübe kazanarak Büyükşehir olmamızla birlikte eksiklerimizi, aksattığımız noktalarımızı daha iyi gördük. Yani çıraklık dönemimizi atlatarak kalfalık dönemimizde güzel bir kitapçık ortaya koyduk. Teşkilatımız ile bu kitapçığımızı ev ev vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımız ‘ne yaptığınız?’ dediğinde bizde ‘Buyurun yaptıklarımız ve yapacaklarımız burada’ diyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olduğunu gösteren kitapçık oldu.”

AK PARTİ’NİN FARKI
“Biz vatandaşlarımıza Hükümette AK Parti’ye, Büyükşehir’de AK Parti’ye, yerelde de AK Parti’ye destek verin. Bu size hizmet olacak dönecek diyorduk. Sürekli seçim olmasına, hükümet sistemini değişmesine rağmen AK Parti’nin en genç aynı zamanda en eskilerinden biri olarak Hükümetimiz ve bakanlarımızdan her zaman destek aldık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun yol ve afet konularında bizlere oldukça destekleri oldu. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın asfalt konusunda destekleri oldu. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, Çevre Komisyonu Başkanımız da Sayın Muhammet Balta her zaman bizlere ve Maçka’mıza her zaman destek oldular. AK Belediyeciliğin farkını ortaya koyduk.”

DOĞAL GAZ VE TARİHİ SOKAK
"Doğalgaz yetkilileri ile görüştük ve Şehit Halit Avcı Caddesi’nde 2018 yılı ödeneği ile belediyemize kadar olan kısmını tamamladık. Doğalgaz çalışması ile birlikte tarihi bir cadde oluşturacağız. Doğalgaz çalışmaları da sadece Şehit Halit Avcı Caddemiz ile sınırlı değil. 2019 Mayıs ayından itibaren de Maçka merkezde çalışmalarımız devam edecek. Şunu rahatlık ile söyleyebilin 2019 kışında Maçka’da her doğalgaz yakabilecek hale gelecek. Doğal kazıları yapılmışken o caddemizi düzenleyerek bir uzun sokak gibi tarihi bir cadde oluşturalım dedik. Orman İşletme müdürlüğümüzden başlayarak Ziraat Bankası önüne kadar olan alanda kaldırım çalışmamız devam ediyor. Caddemizde ki trafiği tek şeride düşürdük. Tarihi bir ışıklandırma çalışmasını da gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın orda yürüyüş yapabilecekleri, kafelerde oturabilecekleri bir alan yapacağız. Bununla da yetinmeyerek Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’um bize verdiği destek ile birlikte Şehit Halit Avcı Caddesi’nde yer alan tüm binalarımızı ücretsiz bir şekilde kaplayacağız. Tek renk olarak tarihi bir cadde oluşturacağız. Bu Maçka için önemli ve örnek projelerden bir tanesi olacak.”

KAPALI PAZAR VE OTOPARK
Kapalı Pazar yeri ve otopark ihalemizi 11 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirdik. Belediyemizin yaptırdığı Şehit Eren Bülbül Camimizin karşısında ki alanda toplamda 6 kat olmak üzere Çarşamba günleri kapalı Pazar yeri vazifesi görecek, diğer günlerde yaklaşık 400 araçlık bir otopark hizmet verecek. Bu da Maçka merkezde ki trafik sorununu çözmeniz anlamına geliyor. Yer tesliminin ardından 240 sonra Kapalı Pazar yeri ve Otoparkı ilçemize kazandırmış olacağız. Yeni projemizde ise Maçka’mızın girişinde ki 3582 metrekarelik bir alanda dini tesis ve ticaret alanı oluşturacağız. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile birlikte imar planımıza işledik. Bu projede yaklaşık 4 metre yüksekliğinde ki 3000 metrekarelik bir otopark daha ilçemize kazandıracağız. Yeter mi? Yetmez. Bunun yanında beş yıldız kentsel dönüşüm projesi ile altında 10.000 bin metrekareye sahip otopark olacak. Bu çalışmalar ile ilçemizde 20 bin metrekarelik otopark kazandırmış olacağız. Maçka’nın önümüzde 10 yılını otopark sorununu çözmüş olacağız.”

EN BÜYÜK MACERA PARKI
"Trabzon’un en büyük macera parkının yapımına başlıyoruz. Turizm ilçesi olan Maçka’da önemli bir yatırım olacak olan Macera Parkı ile ilgili bütün çalışmalar tamamlanarak ihalesi gerçekleştirildi. Bu yıl tamamlanacak olan Macera parkında zipcoster, dev salıncak, insan sapanı, piknik alanları ile güzel bir tesisi Maçka’ya kazandıracağız.”

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ SEÇİM
"Biz bugüne kadar halkımıza yapacaklarımızı ve yapacaklarımızı anlatarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Maçka’da dört parti seçimde yarışacak. Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, İyi Parti ve CHP yani adı millet olan ilet ittifakının adayı. Milletimiz kimin kimle ittifak yaptığını bu millet çok iyi görüyor. Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte Cumhur ittifakı yapıyoruz. Bizim muhafazakar ve milliyetçi insanların bir araya gelerek yaptığı bir ittifak. Karşımızda da benzemezlerin yaptığı bir ittifak. Siyasi görüş ve taban olarak benzemezler ittifakı. Bu yerel çok önemli bir seçimdir. Bu bir yerel seçimden daha fazlasıdır. Liderlerimizin dediği gibi bu bir beka seçimidir. Biz bu milletin ta kendisiyiz. Bu millete en iyi hizmet edecek olan kadrolar yine biziz. Büyükşehir Belediyemizde sayın Murat Zorluoğlu’nun tecrübesi, bilgi birikimi, güçlü hükümetimiz ile birlikte bizlerde çıraklık döneminin ardından kalfalık dönemimizde daha ustaca Maçka’mıza daha iyi hizmet edeceğiz. Sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayarak Maçka’daki tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak yüksek bir oyla hizmete devam edeceğiz.”

KARARI MİLLET VERECEK
"Yaptığımız çalışmalar ile çok şükür milletimizin karşına alnımız ak bir şekilde çıkıyoruz. AK Belediyecilik anlayışının en güzel örneğini Maçka’da yaptığımız çalışmalar ile gösteriyoruz. Sorunlarına biliyoruz. Yeni projeler ile artık daha büyük hizmetler vereceğiz. En büyük sorunumuz yol problemleri. 1 Nissan’dan sonra kuru beton tesisi kurarak yol problemlerin önüne geçeceğiz. Hem maliyeti ucuz hem de daha fazla yolu beton yapma şansımız olacak. Yüzde 65’in üstünde bir oy oranı ile hizmete devam edeceğiz. Biz bu millete hizmete sevdalıyız. Biz Maçka’ya sevdalıyız.”

Editör: Haber Merkezi