SONNOKTA BAHATTİN BAŞTÜRK - Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ilçede devam eden turizm yatırımları ve çalışmalarını değerlendirdi. Devam eden Zigana tünelinin tamamlanmasıyla Maçka’da ki turizme önemli bir destek vereceğini ifade eden Koçhan, “Gerek Erzurum gerek Gümüşhane tarafından daha yoğun bir turist akışı şehrimize doğru gelecek. Sümela manastırındaki restorasyon çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. Manastıra toplamda 50 milyon lira civarında bir yatırım yapıldı. Bu rakam Maçka belediye başkanlığının 5 yıllık bütçesi kadar” dedi.

ÇALIŞMALARI TAŞ GECİKTİRDİ
Sümela manastırında yapılan yenileme çalışmalarının gecikme sebebinin taşların düşme tehlikesinden kaynaklandığının altını çizen Koçhan şunları söyledi: Tehlike yaşanmaması için büyük taş parçaları küçük küçük parçalar şeklinde kırılarak düşürüyorlar. Titiz bir çalışma yapılıyor. Haliyle zaman alıyor. Belirli kurulların izin işlemlerinden dolayı tadilat 3 ay kadar da gecikti. Şimdi hızlı bir şekilde çalışma devam ediyor. 2018’de taş düşmesiyle ilgili sorunumuzu çözeceğiz. Nisan ve Mayıs aylarında da Sümela Manastırının içine girilir bir şekil verdirmeyi planlıyoruz.

İLÇE TERASTAN İZLENECEK
Sümela kapalıyken İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü boş durmadı. Ayavarvara Kilisesini restore ettik ve orda Sümela’nın tarihini anlatan bir tanıtım filmi izlettiriyoruz. Orayı bir seyir terası olarak meydana kazandırdık. Kilisenin restorasyonu bitti ve bir seyir terası ve fotoğraf çekim yeri oldu. Milli parklar sınırları içerisinde yoldu 3 tane Sümela manastırı seyir terası yapıyoruz. Sümela manastırının yüksekliğinden daha yüksek olacak şekilde seyir teraslarını Sümela’nın içine doğru çok güzel manzara resimlerinin çekilebileceği ve seyir alanı olacak bir yer yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi