Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi Trabzon'da hizmete başladı.  İnönü Mahallesi Trabzonspor Bulvarı’nda hizmete açılan Göz Hastalıkları Merkezi'nin açılış programına çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta ve Bayındırlık İskan ve Gençlik eski Spor Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın yanı sıra çok sayıda davetli açılış programında bulundu. Yöresel halk oyunları gösterisiyle başlayan tören Kuzey Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Can Kaya'nın konuşmasıyla başladı. 

ÖNEMLİ BİR ESER
Bir hayali gerçekleştirdiklerini belirtenOp. Dr. Can Kaya konuşmasında, “Trabzon’da yıllardır ihtiyaç duyulan ve değişik sebeplerle açılamayan göz hastalıkları merkezi hayalini kuzey göz merkezini açarak geçte olsa gerçekleştirdiğimize inanıyoruz. Bölgemizde özel hastane statüsünde çok sayıda sağlık kuruluşu olmasına rağmen göz hastalıkları konusunda A sınıfı bir merkez bulunmamaktadır. Bunun en önemli sebepleri göz hastalıkları merkezinin çok sayıda tıbbi cihaz, teknolojik alt yapı ve beraberinde çok sayıda göz hekimine ihtiyaç duyuyor olmasıdır. Bu nedenle çok branşlı özel hastanelerde göz hastalıkları yatırımı yeterli düzeyde yapılamamakta ve az ömürlü cihazların yenilenmesi zor olmaktadır. Yaklaşık 1 yıllık bir çalışma sonucunda güzel şehrimiz Trabzon ve tüm Doğu Karadeniz bölgesine önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyoruz” dedi.


 

Editör: Haber Merkezi