SONNOKTA ENES AYDIN - Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, bölgede sondaj çalışması gerçekleştirecek olan Fatih Sondaj Gemisi ile ilgili konuştu.

Ermiş şunları dile getirdi: “Gemimizi şehrimizde görkemli bir tören ile karşıladık. Tahminimize göre Fatih Sondaj Gemimizi Cumartesi günü ya da Pazar günü rıhtıma yanaştırmış oluruz. Sonra da hızlı bir şekilde kulenin montajına başlamayı planlıyoroz. Trabzon adına gurur verici bir durum bu.”

BÜYÜK KATKI SUNACAK
“Geminin kalkış planı ise 20 Haziran gibi düşünülüyor. Daha sonra gemimiz ülkemiz için güzel haberler vermek üzere Ereğli açıklarına doğru yol alacak. Gemimiz gururumuz oldu. Bu devletimizin gücünü ortaya koyuyor. Bizler de gurur duyup, devletimizle iftihar ediyoruz. Fatih Sondaj Gemimizin özellikleri çok ve bölgemize büyük katkı sunacaktır. Bu konunun politize edilmemesi gerekli.”

TRABZON İLE ÖZDEŞ
“Dünyada bu tarz on tane gemi var, 3 tanesi de ülkemizde. Gemilerimiz aynı zamanda Trabzonumuzla da özdeş. Fatih, Kanuni ve Yavuz isimleri bunu açıkça gösteriyor. Heyecan duyacağımız sondaj sonuçlarını bekliyor ve olumlu neticeler almayı umut ediyoruz.”

İlk sondaja Karadeniz Ereğlisi açıklarındaki Tuna- 1 lokasyonunda başlayacak olan Fatih, demirlediği Trabzon sahilinde vatandaşların da ilgi odağı oldu

Editör: Haber Merkezi