SONNOKTA SÖNMEZ ÇAK - Trabzon’un Maçka İlçesi girişinde bulunan Atatürk Parkı, Maçka Belediyesi tarafından özel bir şirkete kiralandı. Bu duruma tepki gösteren CHP’liler parkta toplanarak basın açıklamasında bulundu. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer parkın kiralanmasını protesto ettiler. Basın açıklamasında bulunmadan önce Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Afrin’de görev yapan askerlerimiz için CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk, “Yoksul ailelerimizin fedakar ve vatansever evlatlarının ayaklarına taş değmesin, su gibi gidip su gibi dönsünler” dedi.

ATATÜRK’ÜN AĞAÇ SEVGİSİ
Burada toplanmamızın amacı, sevdamız Maçka’daki ranta doğru gidişata dur demek içindir diyen İlçe Başkanı Göktürk, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir anısını paylaştı. Göktürk, “Atatürk Yalova’da kalırken, ziyaretçiler için küçük bir yaptırılmak istenir. Yapım esansında ev ağaca dayanır ve kesilmesi gerekir. Atatürk’ün ağaç sevgisi bilindiğinden ona danışılır. Atatürk kabul etmez ve raylı sistemle evin yeri değiştirilerek ağacın kesilmesi engellenir. Ağaç ve doğa sevgisi çok önemli bir yaşanmışlıktır” dedi.

YAPILANLAR USULSÜZ
Başkan Göktürk, “Bulunduğumuz Atatürk Alanı’nın, usulsüz yöntemlerle düğün salonu olarak kiraya verilmesi işleminin tarafımızca yargı süreci başlatılarak iptal edilmesi istenilecektir. Hemen yan tarafta atıl durumda bulunan düğün salonu olan binanın bulunduğu alanın Emniyet Müdürlüğü ile Maçka Belediyesi arasında yer değişikliği yapılmıştır. Ancak Emniyet Müdürlüğü binasının yanına düğün salonunun yapılması güvenlik zafiyetine sebep olacaktır. Mevcut Emniyet Müdürlüğü binası da belediyeye bırakılacaktır sürecin takipçisi olacağız. Amacımız, Maçkalıların toplumsal menfaatini korumaktır” diye konuştu.

TAHRİBATA İZİN VERMEYECEĞİZ
Nihan Göktürk, “Alanda asırlık ağaçlarımız var, fidan dikenlere ağacın değerini ve nasıl yetiştiğini iyi bilir. Turistik bölgelerde asırlık ağaçlar korunurken turizm kenti Maçkamız’da kesilmesi tezat bir durumdur. Gerek Maçkalıların gerekçe dışarıdan gelen misafirlerimizin Maçka’yı duyumsayıp çayını keyifle içeceği alanı hep birlikte korumalıyız. Aynı zamanda Maçka’yı taş ocaklarına çevirerek doğayı tahrip etmelerine de izin vermeyeceğiz ve bu direnişimiz Türkiye’ye örnek olmalıdır. Maçkalı hemşerilerimin bu konuda parti kimliğinden ziyade Maçkalı olma bilinciyle hareket edeceklerine inanıyor ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi